ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ



Συνάδελφοι, 
Μετά από δυόμισι μήνες συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖ-Α-ΝΕΛ μπορούμε να βγάλουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. 

Συγκεκριμένα: Μετά την “επιτυχημένη” διαπραγμάτευση με τους “ Θεσμούς ” που θα οδηγούσε στην παραμονή στο ευρώ χωρίς μνημόνιο και η οποία συνεχίζεται, έχουμε ως πρώτο αποτέλεσμα την παραμονή σε “ πρόγραμμα ” με τα ευρώ να έρχονται με τρόπο που θυμίζει το μαρτύριο της σταγόνας. 

Παρά την – ομολογουμένως επιτυχημένη - επικοινωνιακή διαχείριση των κυβερνώντων, γεγονότα είναι η αυξανόμενη εκροή καταθέσεων, τόσο ιδιωτών καταθετών όσο και υπουργών (πρώην και νυν), η άτυπη στάση πληρωμών του δημοσίου εκτός από μισθούς και συντάξεις (ακόμα...) και η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΔΕΚΟ, του ΟΑΕΔ, του ΕΣΠΑ κλπ για την πληρωμή δόσεων προς το ΔΝΤ . 

Όταν οι κυβερνήσεις διαπραγματεύονται, σημασία δεν έχουν οι προθέσεις αλλά τα αποτελέσματα. 

Διαψεύδονται πανηγυρικά όσοι ήλπιζαν ότι τα πράγματα θα πήγαιναν έστω και λίγο καλύτερα, καθώς η παρατεινόμενη αβεβαιότητα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μη αναστρέψιμη βλάβη της χώρας που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στους πολίτες. 

Από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης παραπέμπονται στις Ελληνικές καλένδες: 
Το αφορολόγητο για όλους στις 12.000 ευρώ, ο βασικός μισθός των 751 ευρώ, η επιστροφή των απολυμένων-διαθεσίμων στις θέσεις τους, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ. 

Δεν αποτελούσε προεκλογική δέσμευση η διάλυση του κράτους με τις καταλήψεις Πανεπιστημίων, Δημοσίων κτιρίων, ακόμα και της Βουλής των Ελλήνων (!!!) από αντιεξουσιαστές. 

Το Θέατρο Σκιών με τίτλο τη δήθεν κατάργηση της Αξιολόγησης στην εκπαίδευση δεν έχει προηγούμενο. 

Η Αξιολόγηση πάγωσε μέχρι να επανέλθει “ βελτιωμένη ” με άλλη ονομασία και ταυτόχρονα πάγωσε και η μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξή μας. 

Η διορατική θέση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ για αποσύνδεση της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου από τον μισθό και το βαθμό και η σύνδεσή της μόνο με την επιμόρφωση παραμένει επίκαιρη. 

Ο μισθός του νεοδιοριζόμενου εκπαιδευτικού παραμένει στα 629 ευρώ (!!!) και οι δικοί μας μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι επι τετραετία, την ώρα που η συγκυβέρνηση φροντίζει τη συντεχνιακή της πελατεία δίνοντας αυξήσεις στους υπαλλήλους της ΔΕΗ των 1600 ευρώ (!!!) με τον ίδιο τρόπο που η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντιζε τη δική της πελατεία δίνοντας αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας. 

Απορία προκαλούν οι σχεδιασμοί της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για την ενδεχόμενη κατάργηση του ΑΣΕΠ και την επαναφορά της επετηρίδας και οι πειραματισμοί με τον ορισμό Διευθυντών των σχολικών μονάδων από τους Συλλόγους Διδασκόντων (άραγε η εκλογή θα γίνεται με κομματικά ψηφοδέλτια ;) ανοίγοντας νέα πεδία συνδιαλλαγής και πελατειακών λογικών μέσα στα σχολεία. 

Πάγια θέση του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ είναι το σύστημα διορισμών να είναι τέτοιο ώστε να επιτρέπει την επιλογή εκπαιδευτικών και μέσω του ΑΣΕΠ και από τον πίνακα των αναπληρωτών και η επιλογή Διευθυντών να γίνεται μέσα από ένα αντικειμενικό και αξιοκρατικό σύστημα ώστε τις θέσεις ευθύνης να τις υπηρετούν οι ΑΞΙΟΙ και όχι οι ΑΡΕΣΤΟΙ . 

Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ έχοντας πλήρη επίγνωση της εποχής που ζούμε θεωρούμε ότι με χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να αποφορτιστεί ο όγκος της παράλογης κατασπατάλησης εργατοωρών για τη διεκπαιρέωση γραφειοκρατικών – διοικητικών εργασιών με την καθιέρωση ηλεκτρονικής καρτέλας μαθητή, ηλεκτρονικού βιβλίου φοίτησης, ηλεκτρονικής υπογραφής Διευθυντών κλπ. 

Επισημαίνουμε ότι την ώρα που στη Δημόσια Εκπαίδευση υπηρετούν περίπου 18.000 αναπληρωτές και τις “διαβεβαιώσεις” του Υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση των αποσπάσεων σε εξωεκπαιδευτικούς φορείς και βουλευτικά γραφεία, πληθώρα εκπαιδευτικών αποσπάται εν μέσω σχολικής χρονιάς δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, για λόγους που μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί... 

Εντύπωση προκαλεί η εκκωφαντική ησυχία και ανυπαρξία του δευτεροβάθμιου σωματείου μας (ΟΛΜΕ) που οι ανακοινώσεις της πλέον εξαντλούνται σε καταλόγους θεάτρων (!) και βιβλιοπωλείων , ενώ μέχρι να προκυρηχθούν οι βουλευτικές εκλογές μας καλούσε σε απεργιακούς αγώνες κάθε 10 μέρες (με προφανείς σκοπούς...). 

Το κενό βέβαια καλύπτεται επάξια από διχαστικές και δηλητηριώδεις ανακοινώσεις σκληρών κομματικών παρατάξεων. 

Ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας έχει καταστρατηγήσει κάθε έννοια νομιμότητας (αποδοχή παράνομης σύνθεσης του ΔΣ, κουρελοποίηση του καταστατικού, κινηματογραφική ανασύνθεση του προεδρείου με σκοπό την μη συμμετοχή του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ , ταχυδακτυλουργική εξαφάνιση του πρακτικού συνεδριάσεων της ΕΛΜΕ κλπ).

Αυτό που κάνει τα προηγούμενα να ωχριούν είναι ότι λειτουργεί ως απολογητής και εντολοδόχος των αποφάσεων της διοίκησης ανταποκρινόμενο πλήρως στο ρόλο του κυβερνητικού συνδικαλιστή , στεκόμενο απέναντι στο συνάδελφο που πλήττεται από τις διοικητικές αποφάσεις. 

Το ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ παραμένοντας σταθερό στις θέσεις του και μακριά από κομματικές εξαρτήσεις αγωνιζόταν και εξακολουθεί να αγωνίζεται για την ενότητα του κλάδου και όχι για την ανάδειξη των ψεύτικων διαχωριστικών γραμμών. 

Καλούμε κάθε υγειώς σκεπτόμενο συνάδελφο να συνδράμει στην προσπάθεια για αποκομματικοποίηση του συνδικαλισμού και στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων του κλάδου. 

ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΘΑΨΟΥΝ ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΠΟΡΟΙ 

Τα μέλη του ΕΝΙΑΙΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 01, 2015 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. PANDA MOU KANI KAKI ESTISI POS OLLA STIN ELADA INE POLITIKA AKOMA KE I EKPEDEPSI. DEN MPORO NA DIANOITHO YIATI I EKPEDEFTIKI KEYONDE ME MIA KIBERNISI STA YENOFASKIA AKOMI POU TIN POLEMANE KATHE DEXIO KE PASOKIKO KATHIKI YIA NA MIN PAI MROSTA KE TOUS XESKEPASI TOUS ALITES. YIATI I EKPEDEFTIKI DEN TA BAZOUN ME TON DIMO PARGAS YIA TA 3.KE EBRO TON HRONO SE ENAN APOTIHIMENO POLITIKO KE YIATI DEN KANANE PORIA YIA TOUS SARKOFAYOUS TOU ELLINIKOU LAOU.I MIPOS DEN INE EFTHINI TON EKPEDEFTIKON NA METALAMBADISOUN STA PEDIA SAS TO ESTIMA TOU POLITI PROS TON TOPO TOU.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.