Ακτινογραφώντας τα έργα του ΕΣΠΑ Η εικόνα των έργων στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας

Ακτινογραφώντας τα έργα του ΕΣΠΑ
Η εικόνα των έργων στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας



Στην τελική ευθεία εισέρχονται τα έργα του ΕΣΠΑ και σε γενικές γραμμές η Περιφέρεια Ηπείρου κερδίζει το στοίχημα της απορρόφησης. Βέβαια αυτό που δεν μπορεί να αξιολογηθεί ακόμη είναι η αποδοτικότητα των έργων που έρχονται να προστεθούν σε κείνα που είχαν υλοποιηθεί από τα προηγούμενα Κοινοτικά Προγράμματα.

Εμφανές πάντως είναι ότι η Ήπειρος έκανε ένα μεγάλο άλμα στη διαχείριση των απορριμμάτων και κάλυψε το χαμένο έδαφος τόσο με την λειτουργία των ΧΥΤΑ όσο και με την αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ.

Πέραν αυτού, έγιναν πράξη σημαντικά οδικά έργα τόσο σε επίπεδο περιφέρειας όσο και στους αστικούς ιστούς, ενώ προχώρησαν υποδομές στους τομείς της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Στις υποδομές βέβαια μένουν τεράστια κενά, τα οποία δύσκολα θα καλυφθούν τη νέα προγραμματική περίοδο, καθώς τα χρήματα για τέτοιου είδους έργα είναι πολύ περιορισμένα και οι προτεραιότητες που τίθενται εντελώς διαφορετικές και σαφώς πιο δύσκολες.

Το ΕΣΠΑ λοιπόν οδεύει προς το τέλος του και λίγοι είναι αυτοί που θα χρειαστεί να κάνουν αγώνα δρόμου μέχρι και την τελευταία στιγμή προκειμένου να μην χαθούν έργα και χρήματα.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζονται στον επίσημο διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με τελευταία ημερομηνία ενημέρωσης την 31η Μαρτίου 2015, η ακτινογραφία για τους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας έχει ως ακολούθως:





Στον Δήμο Ηγουμενίτσας εντάχθηκαν έργα με προυπολογισμό που φτάνει στα 40,3 εκατομμύρια. Οι πληρωμές φτάνουν στα 25,4 εκατομμύρια.
Το σύνολο των έργων, με εξαίρεση ένα που έχει δικαιούχο το Αστικό ΚΤΕΛ, είναι συμβασιοποιημένα και αρκετά ολοκληρωμένα.

Στα 9,7 εκατομμύρια φτάνει ο προυπολογισμός των ενταγμένων έργων στο Δήμο Σουλίου με το σύνολο να έχει συμβασιοποιηθεί και τις πληρωμές να ανέρχονται στα 5,5 εκατομμύρια.

Τα ενταγμένα έργα στο Δήμο Φιλιατών έχουν προυπολογισμό 25,6 εκατομμύρια και οι πληρωμές φτάνουν στα 12, 8 εκατομμύρια.
Είναι όλα συμβασιοποιημένα και υστέρηση στις πληρωμές τουλάχιστον εμφανίζει η ανάδειξη της Αρχαίας Γιτάνης, έργο που εκτελείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.
Ακτινογραφώντας τα έργα του ΕΣΠΑ Η εικόνα των έργων στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας Ακτινογραφώντας τα έργα του ΕΣΠΑ  Η εικόνα των έργων στους τρεις Δήμους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.