Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στον ΟΑΕΔ

Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στον ΟΑΕΔ 
 

Κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ για άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας όλων των ανέργων την Δευτέρα 27 Απρίλη στις 10:00 π.μ.

Εργαζόμενοι, άνεργοι,


Το ζήτημα της ανεργίας δεν χωράει καμία αναμονή και δεν αφορά μόνο τους ανέργους, αλλά κύρια τους εργαζομένους.
Την ώρα που φτώχεια και ανεργία έχουν μπει για τα καλά στα σπίτια μας, με τα παιδιά μας να ψάχνουν απεγνωσμένα για ένα μεροκάματο χωρίς μέλλον, τους γονείς χρόνια άνεργους ή με πετσοκομμένη σύνταξη, και όσους εργάζονται να βιώνουν την ανασφάλεια, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μοιράζει την φτώχεια. Μέσα από υποτιθέμενα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, παρουσιάζει ως λύση τα συσσίτια, την παροχή καταλυμάτων σε άστεγους, την προσωρινή αναβολή πλειστηριασμών.
Μετονόμασαν την τρόικα σε «θεσμούς», το μνημόνιο «πρόγραμμα- γέφυρα», τον ΕΝΦΙΑ «φόρο ακίνητης περιουσίας», όμως τα χρέη παραμένουν χρέη και τα αδιέξοδα για την εργατική-λαϊκή οικογένεια καθημερινά μεγαλώνουν.
Ακολουθούν πιστά το δρόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, με στόχο να γεμίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι τους κουμπαράδες τους με τον ιδρώτα των εργαζομένων.
Καταγγέλλουμε τη διοίκηση του ΟΑΕΔ για την απόφαση της να ικανοποιήσει την απαίτηση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση των ταμειακών διαθέσιμων σε κρατικά ρέπος στην Τράπεζα της Ελλάδας. Την ώρα που χιλιάδες άνεργοι δεν παίρνουν ούτε καν αυτό το επίδομα φτώχειας, η διοίκηση του Οργανισμού βρήκε ότι περισσεύουν 120 εκατ. ευρώ από τις εισφορές των εργαζομένων και πρέπει να δοθούν για τους καπιταλιστές και το κράτος τους.

Και επειδή στις λύσεις που μας προτείνουν, ο άνεργος θα παραμένει άνεργος και στον εργαζόμενο η ανεργία θα χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για να δέχεται το πετσόκομμα των δικαιωμάτων του, χρειάζεται να δοθεί τώρα απάντηση από τους εργαζόμενους, με απαίτηση να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων.
Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς η στήριξη και αλληλεγγύη σε κάθε άνεργο. Μέσα από την οργανωμένη πάλη για μια καλύτερη ζωή με αξιοπρέπεια, κόντρα σε όσους προσπαθούν να μας κρύψουν ότι η ανεργία είναι σύμφυτη με το υπάρχον σύστημα.Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας διεκδικεί:· Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ, για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

· Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας, διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.

· Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

· Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.

· Απαγόρευση πλειστηριασμών από το Δημόσιο και τις τράπεζες με παράλληλο πάγωμα κάθε είδους οφειλής.

· Ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των ανέργων και των οικογενειών τους χωρίς καμία προϋπόθεση.

· Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

· Δωρεάν παιδικοί σταθμοί για τα παιδιά των ανέργων.

· Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. · Να καλυφθεί το σύνολο των απωλειών που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια στα επιδόματα και στα αποθεματικά που λεηλατήθηκαν από το πρόσφατο κούρεμα και πιο πριν.
Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στον ΟΑΕΔ Κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στον ΟΑΕΔ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.