Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι

Η πολιτική υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης του Δημόσιου συστήματος Υγείας έχει ως αποτέλεσμα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας να βρίσκονται στα όρια της λειτουργίας τους και να δυσκολεύονται ακόμα και να καλύψουν στοιχειωδώς τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες. Κλινικές που υπολειτουργούν, ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, απλήρωτες εφημερίες, βασικές ειδικότητες που δεν εφημερεύουν καθημερινά, εργαζόμενοι στα όρια της κατάρρευσης, εργαζόμενοι που "τρέχουν" για να βγει η δουλειά και χάνουν τα "ρεπό" τους. Μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας χωρίς γιατρούς.

Η κατάσταση βέβαια δεν είναι σημερινή! Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόσθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που θέλει με κάθε θυσία να περάσει το φιλέτο της Υγείας στον ιδιωτικό τομέα.

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πατώντας πάνω στις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις της προηγούμενης κυβέρνησης και σχεδιάζοντας νέες στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζει την πολιτική που εμπορευματοποιεί παραπέρα τον κρατικό τομέα Υγείας και ενισχύει την επιχειρηματική δράση. Στην ουσία υλοποιεί τον προϋπολογισμό που ψήφισε η πρώην συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και που προβλέπει για την Υγεία μείωση της χρηματοδότησης το 2015 κατά 22,8% σε σχέση με αυτόν του 2014 και μείωση για τον ΕΟΠΥΥ που φτάνει το 17%.

Αυτήν τη σκληρή πραγματικότητα προσπαθούν να τη σκεπάσουν με φιέστες, κούφιες υποσχέσεις και λόγια του αέρα.

Ακόμα και η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ είναι “σταγόνα στον ωκεανό”, αφού οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν σειρά εξετάσεων που δεν καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ και οι ανασφάλιστοι θα συνεχίσουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Το μόνο “δωρεάν”, με την κατάργηση των 5 ευρώ, θα είναι η είσοδος στις δημόσιες μονάδες Υγείας, αλλά η έξοδος απ’ αυτές θα ’ναι με μεγάλες πληρωμές από τους ασθενείς για σειρά εξετάσεων που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον η κυβέρνηση παραπέμπει στο μέλλον την κατάργηση του ενός ευρώ ανά συνταγή, ενώ δεν είπε κουβέντα και για τη μείωση της συμμετοχής στα φάρμακα στους οικονομικά ανήμπορους, όπως υποσχόταν προεκλογικά. Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή των αρρώστων μόνο στα φάρμακα που καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ έφτασε το 2014 στα 622 εκατ. Ευρώ.

Τα προβλεπόμενα κονδύλια και οι αναμενόμενες προσλήψεις σε προσωπικό, δεν αρκούν να καλύψουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες των νοσοκομείων.

Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής, αυταπατών και συμβιβασμού σε παροχές φτωχοκομείου.

Ήρθε η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας.


Διεκδικούμε:

· Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον προϋπολογισμό.

· Την ανασυγκρότηση της διαλυμένης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

· Προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού όλων των κλάδων, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες, για την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου Φιλιατών, των Κέντρων Υγείας Ηγουμενίτσας και των Παραμυθιάς.

· Κάλυψη των αναγκών με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή.

· Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

· Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

· Προσλήψεις στο ΕΚΑΒ έτσι ώστε να καλύπτονται το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας όλο το 24ωρο.

· Να καταργηθεί κάθε μορφή επιχειρηματικής δράσης στον τομέα της Υγείας.

Καλούμε όλα τα σωματεία της περιοχής να πάρουν αποφάσεις και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Φιλιατών, την Παρασκευή 24 Απρίλη στις 10:00 π.μ.
Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας: Κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Φιλιατών την Παρασκευή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.