Πρόβλημα με κολοβακτηρίδια στο νερό και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Πρόβλημα με κολοβακτηρίδια στο νερό και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Πρόβλημα με κολοβακτηρίδια στο νερό και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως προκύπτει και με νέο έγγραφο που δημοσιεύει το Ράδιο Ηγουμενίτσα.

Η ανάλυση έγινε μετά από παραγγελία της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, από το Γενικό Χημείο του Κράτους, σε δείγμα νερού από το Β' Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, στις 28/4/2015.

Στα αποτελέσματα του ΓΧΚ εντοπίστηκαν ολικά κολοβακτηριοειδή, σε ποσοστό 9 cfu's/100ml, με το νομοθετικό όριο να είναι  0 cfu's/100ml.

 

Σε αυτό το δείγμα δεν εντοπίστηκε το επικίνδυνο βακτήριο Ecoli, όπως στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου.

Όπως εξηγεί και το έγγραφο - ανάλυση του Γενικού Χημείου του Κράτους, το συγκεκριμένο δείγμα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης είναι ΜΗ ΣΥΜΦΩΝΟ με την ΚΥΑ ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ. 38295/2007 (ΦΕΚ 630/Β'/2007) που τροποποιεί την Υ2/οικ.2600/2001 ΚΥΑ (ΦΕΚ 892/Β'/11-7-2001), για τη Ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης, ως προς την παράμετρο των ολικών κολοβακτηριδοειδών.



Η ΔΕΥΑΗ, παρόλο που υπάρχει η  ΚΥΑ ΔΥΓ2/Γ.Π. οικ. 38295/2007 (ΦΕΚ 630/Β'/2007), λαμβάνει ακόμα υπόψιν της, την οδηγία του 2001, όπως ομολογεί στην απάντησή της. (Δείτε ΕΔΩ

Και για αυτές τις αναλύσεις, η ΔΕΥΑΗ έχει ενημερωθεί από την Π.Ε. Θεσπρωτίας, από τη Παρασκευή το πρωί.

Σύμφωνα με τον Δρ. Ε. Ν. ΒΕΛΟΝΑΚΗ,  ΙΑΤΡΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ - ΥΓΙΕΙΝΟΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ,  στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ :
 
"Οι κυριότερες παράμετροι που προβλέπονται να εξετάζονται ως μικρόβια  –  δείκτες είναι τα : 
1 . Ολικά κολοβακτηριοειδή 
2. Κολοβακτηριοειδή κοπράνων 
3. Στρεπτόκοκκοι κοπράνων 
4. Κλωστηρίδια αναγωγικών θειωδών αλάτων 
5. Καταμέτρηση των συνολικών βακτηριδίων για το πόσιμο νερό 
    5.1 στους  37  βαθμούς Κελσίου 
    5.2  στους  22  βαθμούς Κελσίου 

Η σημασία της ανεύρεσης κάθε μιας από τις παραπάνω παραμέτρους έγκειται στο ότι δίδει με αρκετή προσέγγιση πληροφορίες για το είδος της μόλυνσης που αφορά στο νερό από το οποίο έχει ληφθεί το δείγμα που εξετάσθηκε . 

Έτσι λοιπόν , ! 

Τα Ολικά Κολοβακτηριοειδή δεν προέρχονται μόνο από τα κόπρανα των ανθρώπων και ζώων αλλά και από το χώμα και τα φυτά και επόμενα μόνη η παρουσία τους ,  εφόσον δεν συνυπάρχουν και άλλες βακτηριολογικές παράμετροι στα αποτελέσματα μιας εξέτασης νερού ,  θα μπορούσε π . χ .  να υποσημαίνει ενδεχόμενη περιβαλλοντικής προέλευσης μόλυνση του νερού ."

Ας σταματήσουν λοιπόν να παίζουν στον Δήμο και στην ΔΕΥΑΗ με τη Δημόσια Υγεία και να πετάνε στο καλάθι των αχρήστων, τις αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Ας δώσουν στην τελική, τις αναλύσεις και από τα 8 σημεία δειγματοληψίας, που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν, από τον Δεκέμβρη έως και τον Μάιο, ώστε να βουλώσουν τα ... κακά στόματα των "ανώνυμων" μπλόκερ, που δήθεν βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. 

Σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία την βάζουν αυτοί που λειτουργούσαν μέχρι και πριν 2 εβδομάδες, ΠΑΡΑΝΟΜΑ, σταθμό μεταφόρτωσης σκουπιδιών, 50 μέτρα από γεωτρήσεις του Δήμου, από τις οποίες υδρεύεται η πόλη της Ηγουμενίτσας. 
Πρόβλημα με κολοβακτηρίδια στο νερό και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Πρόβλημα με κολοβακτηρίδια στο νερό και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 16, 2015 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.