ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ «ΕΓΚΑΛΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ «ΕΓΚΑΛΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Το θέμα που ανέκυψε με την ποιότητα του νερού της Ηγουμενίτσας, μετά από τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου που διενήργησε το Χημείο του Κράτους, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας, το δημοσιοποιήσαμε και εμείς (εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ και ιστοσελίδα THESPRO.GR) που δεν είμαστε ανώνυμο blog, αλλά επώνυμο, υπεύθυνο και έγκυρο ΜΜΕ.
Εμείς, αν και είχαμε στη διάθεσή μας τα αποτελέσματα του Χημείου, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, δίχως αυτό να το επιτύχουμε.
Για τον λόγο αυτό, επικοινωνήσαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη, ο οποίος μας έκανε αναλυτικότερη ενημέρωση, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιοποιηθέντα αποτελέσματα, του δειγματοληπτικού ελέγχου.
Ως είχαμε υποχρέωση ενημερώσαμε τους καταναλωτές - πολίτες και συγχρόνως ζητήσαμε, τόσο από την ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, όσο και από τη Δημοτική Αρχή, αφ’ ενός να λάβουν τα επιβαλλόμενα μέτρα και αφ’ ετέρου να ενημερώσουν έγκυρα και έγκαιρα το λαό.
Δυστυχώς αντί τούτου, ο Δήμαρχος της Ηγουμενίτσας, έδωσε στη δημοσιότητα Δελτίο Τύπου, με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, μας εγκαλεί, για διάδοση ψευδών ειδήσεων, οι οποίες προκαλούν κοινωνικές αναταραχές. Διερωτώμεθα μετά από αυτό:
- Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων η δημοσίευση των επίσημων αποτελεσμάτων του ελέγχου του Γενικού Χημείου του Κράτους;
- Είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων όταν τα αποτελέσματα αυτά, τα έδωσε, υπεύθυνα και έγκυρα, στη δημοσιότητα η Π.Ε. Θεσπρωτίας, Αιρετό Αυτοδιοικητικό Όργανο του Κράτους, όπως είναι και η Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας, της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος;
- Επειδή και εμείς συμφωνούμε απόλυτα με την άποψη του Δημάρχου ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τη δημόσια υγεία
- Επειδή εμείς έχουμε χρέος και καθήκον να ενημερώνουμε το λαό και μόνο, σε αντίθεση με τη Δημοτική Αρχή και τις επιχειρήσεις της, που αποφασίζει, ως έχουσα την αποκλειστική αρμοδιότητα να προστατεύει τη δημόσια υγεία.
- Επειδή η δημόσια υγεία προστατεύεται με τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει τόσο η Ελληνική Πολιτεία, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα γνωστά επιστημονικά δεδομένα.
- Απευθυνθήκαμε και πάλι στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Πιτούλη:
Ο οποίος, για μια ακόμη φορά, επιβεβαίωσε τα αποτελέσματα του ελέγχου του Χημείου του Κράτους και εξέφρασε τις απορίες του, γιατί ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Λώλος δεν επικοινώνησε μαζί του, έστω και τηλεφωνικά, πριν δώσει το Δελτίου Τύπου στη δημοσιότητα, όχι για τον τύπο, αλλά για την ουσία της ευθύνης που έχουν οι Αιρετοί Αυτοδιοικητικοί.
Ασφαλώς και ο Δήμαρχος κ. Ι. Λώλος, όφειλε να ζητήσει τη συνδρομή της Εισαγγελίας, από τον Δεκέμβριο μήνα του προηγούμενου έτους, μετά τις γνωστές πλημμύρες, όταν η ΔΕΥΑΗ αρνήθηκε – και αρνείται μέχρι και σήμερα – να ενημερώσει τους κατοίκους – καταναλωτές, τόσο για την ποιότητα του νερού, το οποίο έφθανε στις βρύσες των σπιτιών τους πολύχρωμο και πολύοσμο, όσο και για την καθαριότητα ή μη των δεξαμενών από τις οποίες διέρχεται αυτό.
Είμαστε βέβαιοι πως η Εισαγγελική Αρχή, σε αντίθεση με τη Δημοτική, θα απαντήσει στο ερώτημα «ποιος παίζει με τη δημόσια υγεία»…
 
Εφημερίδα ΤΙΤΑΝΗ και ιστοσελίδα THESPRO.GR
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ «ΕΓΚΑΛΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ «ΕΓΚΑΛΕΙ» Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 11, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.