Δήλωση Γιόγιακα, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών την απένταξη της πεζοδρόμησης της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση Γιόγιακα, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών την απένταξη της πεζοδρόμησης της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)



«Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και έκπληξη διαπίστωσα ότι κάποια από τα μέλη της κυβέρνησης με το πέρασμα του χρόνου ωριμάζουν πολιτικά και στην προσπάθειά τους να υποστηρίξουν την πολιτική τους είναι έτοιμα να επικαλεστούν ακόμη και το Μνημόνιο.

Αυτό έκανε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με την απένταξη ενός έργου πεζοδρόμησης στην πόλη της Παραμυθιάς, στην Ολομέλεια της Βουλής το απόγευμα της Δευτέρας.

»Ο κ. Βούτσης, αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν στην απένταξη του έργου πεζοδρόμησης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του είπε επί λέξει: ‘‘Η διαγωνιστική διαδικασία έγινε μετά τις 14 Απριλίου του 2014, από την προηγούμενη κυβέρνηση και με αυτή την έννοια είχαν δοθεί οι προθεσμίες, οι ημερομηνίες, οι ωριμάνσεις των έργων από το τότε υπουργείο, εγώ το σέβομαι. Δεν μπορώ να πω εάν υπήρχε οποιαδήποτε υποκειμενική ή επιλεκτική διάθεση από τους υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης. Το σημειώνω και από εκεί και πέρα η νυν ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ακολούθησε κάποια δεδομένα με αυστηρότητα που μπαίνουν από το ευρύτερο κοινοτικό πλαίσιο’’.

»Τι συνέβη στις 14 Απριλίου 2014;

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, γίνεται γνωστό ότι: «Μετά την επιτυχή κάλυψη του κανόνα Ν+2 και την επίτευξη του μνημονιακού στόχου για το 2013, το κρισιμότερο διαχειριστικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπισθεί είναι αυτός της υπερδέσμευσης που παρουσιάζεται στα Ε.Π. του ΕΣΠΑ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε διευκρινιστική εγκύκλιο (αρ. πρωτ.: 2198) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, στις 6 Μαΐου 2014, τονίστηκε ότι: «Υπενθυμίζεται ότι είχε τεθεί προθεσμία υποβολής των σχεδίων εξυγίανσης η 30.4.2014, προκειμένου να ανταποκριθούμε στη μνημονιακή υποχρέωση αποστολής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των αποτελεσμάτων της αναγκαίας εξυγίανσης έως το τέλος Μαΐου 2014».

Είναι έτοιμος λοιπόν, να υπερασπιστεί τους μνημονιακούς στόχους, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Εμείς του ευχόμαστε καλή προσαρμογή στη δύσκολη πραγματικότητα και καλή συνέχεια στο έργο του». 



Δήλωση Γιόγιακα, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών την απένταξη της πεζοδρόμησης της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Δήλωση Γιόγιακα, σχετικά με την απάντηση του υπουργού Εσωτερικών την απένταξη της πεζοδρόμησης της Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.