Μήνυμα του Βουλευτή Μάριου Κάτση για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Μήνυμα του Βουλευτή Μάριου Κάτση για τις πανελλήνιες εξετάσειςΕύχομαι μέσα από την καρδιά μου, σε όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές, καλή επιτυχία στη δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων που ξεκινά σήμερα. Γνωρίζω ότι η προσπάθεια για την είσαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι ψυχοφθόρα τόσο για τους ίδιους τους μαθητές όσο και για τις οικογένειες και τους καθηγητές τους. Η ζωή όμως δεν σταματά στα αποτελέσματα των εξετάσεων, ανεξάρτητα από τα ποια θα είναι αυτά. Νέες κορυφές και προκλήσεις θα γεννιούνται διαρκώς και θα ζητούν αγώνα επίμονο και προσηλωμένο. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη τη νέα γενιά, τις προοδευτικές της ιδέες και τη δυναμική της.

Χρέος μας σαν πολιτεία είναι να ανασυγκροτήσουμε το χώρο της παιδείας, ώστε να απαλλάξουμε από το τεράστιο ψυχολιγικό φορτίο και το δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος τους μαθητές και τις οικογένειες τους. Στόχος μας είναι το δημόσιο δωρεάν και δημοκρατικό σχολείο, που θα περέχει όλα εκείνα τα απαραίτητα εφόδια ώστε να προάγεται η γνώση και η κριτική σκέψη, να απελευθερώνεται η δημιουργικότητα και να αναπτύσεται η συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης.

Καλή δύναμη σε όλες και σε όλους.
Μήνυμα του Βουλευτή Μάριου Κάτση για τις πανελλήνιες εξετάσεις Μήνυμα του Βουλευτή Μάριου Κάτση για τις πανελλήνιες εξετάσεις Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 18, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες