Ζωή Κοντογιάννη: Η συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής

Ζωή Κοντογιάννη: Η συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής

 
Mε το ακόλουθο άρθρο το agrinionews.gr παρουσιάζει επιγραμματικά τη Ζωή Κοντογιάννη, αθλήτρια με σπουδαίες διακρίσεις στη Ρυθμική Γυμναστική η οποία έχει καταγωγή, από τη πλευρά του πατέρα της, από τη Σταμνά Μεσολογγίου, ενώ η μητέρα της έχει καταγωγή από τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, κόρη του πρώην γραμματέα του χωριού, Σπύρου Διαμάντη.
 
Η 18χρονη Ζωή ξεκίνησε ρυθμική στα επτά της χρόνια ενώ το 2006 εντάσσεται στο αγωνιστικό τμήμα ρυθμικής γυμναστικής του ΔΑΣ Δραπετσώνας όπου έχει μια σταθερή ανοδική πορεία με προπονήτρια την Πόπη Κουτσούκου.
 
 
Οι συμμέτοχες της στα πανελληνιά πρωταθλήματα και σε διεθνείς διοργανώσεις της ρυθμικής γυμναστικής έχουν ως αποκορύφωμα δυο χρυσά μετάλλια (στεφάνι το 2011, κορύνες το 2014) και σειρά άλλων διακρίσεων ατομικών και ομαδικών οι οποίες, μαζί με την σκληρή δουλειά της ,την οδήγησαν το 2012 να περάσει την πόρτα του κέντρου υψηλών επιδόσεων του Αγίου Κοσμά και να αποτελέσει μέχρι σήμερα το 5ο μέλος της εθνικής ομάδας ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής.
 
Έχει συμμετάσχει – με τα χρώματα της εθνικής ομάδας- σε δυο παγκόσμια πρωταθλήματα (Κίεβο 2013, Τουρκία 2014),σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ( Μπακού 2014,όπου και κερδίζεται η πρόκριση για την 1η πανευρωπαϊκή ολυμπιάδα)και σε οχτώ παγκόσμια κύπελλα (Αγια Πετρούπολη 2013,Πεζάρο 2014, Καλαμάτα 2014, Σόφια 2014, Καζάν 2014, Αθήνα 2015,Πεζάρο 2015, Καλαμάτα 2015).
 
Βραχυπρόθεσμοι στόχοι της είναι το παγκόσμιο κύπελλο στο Χολόν του Ισραήλ ( 15-16 Μαΐου 2015) και η συμμέτοχη της στην 1η πανευρωπαϊκή ολυμπιάδα η όποια γίνεται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν ,το Μπακού. 
 
 
 
Ακολουθεί αγώνας στην Βουδαπέστη και στο Καζάν της Ρωσίας για να συμμετάσχει τον Σεπτέμβριο του 2015 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Στουτγάρδης, όπου εκεί πλέον θα κριθεί και η πρόκριση της ελληνικής ομάδας για τους ολυμπιακούς αγώνες του 2016, στο Ρίο της Βραζιλίας.
 
Παράλληλα είναι μαθήτρια της Γ’ λυκείου του 1ου ΓΕΛ Δραπετσώνας και ετοιμάζεται να συμμετάσχει και στις πανελλήνιες εξετάσεις για να εξασφαλίσει την συμμέτοχη της σε κάποιο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Ζωή Κοντογιάννη: Η συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής Ζωή Κοντογιάννη: Η συμπατριώτισσα μας που διαπρέπει στο ανσάμπλ ρυθμικής γυμναστικής Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.