Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο



Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τεσσάρων (04) επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε βραδινές ώρες προχθές το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό αγνοούμενης λέμβου ''ΒΙΟΛΕΤΑ'' με τέσσερις (04) επιβαίνοντες, οι οποίοι είχαν αποπλεύσει απογευματινές ώρες χθες από τους Οθωνούς με προορισμό την Κέρκυρα.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, με συμμετοχή τριών (03) πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πέντε (05) περιπολικών οχημάτων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αεροπλάνου C-130 της Π.Α., ελικοπτέρου SIKORSKY του Π.Ν. καθώς και τριάντα (30) παραπλέοντων και πέντε (05) αλιευτικών σκαφών, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της ν. Κέρκυρας.

Μεσημβρινές ώρες εχτές, αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας εντόπισε το ακυβέρνητο ''ΒΙΟΛΕΤΑ'' στη θαλάσσια περιοχή 16 ν.μ. βόρεια των Οθωνών, όπου έσπευσαν περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα πληρώματα των οποίων προέβησαν στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των τεσσάρων (04) επιβαινόντων.

Ανωτέρω διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Κέρκυρας, όπου δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν τη μεταφορά τους σε νοσοκομείο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.
Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων επιβαινόντων σε ακυβέρνητη λέμβο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαΐου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.