ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΙΑ TO ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ



Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 24ης Απριλίου 2015, συζήτησε και το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών στην Ήπειρο και ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

Σε καθημερινή βάση διακινούνται χιλιάδες παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες. Οι άνθρωποι αυτοί, προέρχονται από χώρες με πολεμικές συγκρούσεις και μέσα από κυκλώματα σύγχρονων δουλεμπόρων, φτάνουν κατά κύματα στη χώρα μας και από εκεί, χωρίς το παραμικρό εμπόδιο, μετακινούνται χωρίς έλεγχο και ουσιαστική καταγραφή των πραγματικών τους στοιχείων στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Οι Δήμοι καλούνται να διαχειριστούν το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών χωρίς επαρκή μέσα (ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους) και υποδομές, κυρίως όμως χωρίς συγκεκριμένες κατευθύνσεις διαχείρισης του θέματος.

Ζητάμε μετ’ επιτάσεως να τεθεί άμεσα σε διαβούλευση και να εφαρμοστεί ένα Ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο για το Μεταναστευτικό το οποίο θα δώσει οριστική λύση στη διαχείριση του προβλήματος.

Όσον αφορά την περιοχή της Ηπείρου, πρέπει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου να αναλάβει πρωτοβουλίες διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, για τη δημιουργία Κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ήπειρο και επισημαίνει ότι καμιά απόφαση δεν θα τύχει εφαρμογής χωρίς την συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.

Ζητάμε επίσης να ενισχυθεί η αστυνόμευση στις ευάλωτες περιοχές (παραμεθόριες, Λιμάνια κλπ.) και να γίνει αναβάθμιση του φορέα πρόληψης και ελέγχου νοσημάτων.

Τέλος υιοθετούμε πλήρως το ψήφισμα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ για το εν λόγω θέμα.
Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.