Απεντάσσονται δώδεκα έργα της Ηπείρου από το ΕΣΠΑ

Απεντάσσονται δώδεκα έργα της Ηπείρου από το ΕΣΠΑ


Οι δυσκολίες στην υλοποίηση έργων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες και οι καθυστερήσεις που υπήρξαν, οδηγούν εκτός ΕΣΠΑ, δώδεκα έργα της Ηπείρου, συνολικού προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων.

Τα έργα απεντάχθηκαν, με απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας, στο πλαίσιο εξυγίανσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ψηφιακής Σύγκλισης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πλαίσιο εξυγίανσης κι άλλων τομεακών προγραμμάτων είναι ορατός ο κίνδυνος να απενταχθούν κι άλλα έργα της Ηπείρου, τα οποία παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα φαίνεται να εντοπίζονται στα έργα που είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφορούν δηλαδή σε υποδομές διαχείρισης υγρών αποβλήτων.

Στο σχετικό έγγραφο του Υπουργείου για τα έργα της Ψηφιακής Σύγκλισης, σημειώνεται ότι «οι συγκεκριμένες πράξεις δεν δύναται να υλοποιηθούν εντός της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου με βάση τους χρόνους της απόφασης ένταξης ή τους αναφερόμενους στα τεύχη δημοπράτησης».

Σημειώνεται δε ότι η απένταξη των πράξεων δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να εξεταστούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 από τα σχετικά επιχειρησιακά προγράμματα.

Πρακτικά βέβαια κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η οικονομική κρίση έχει υποχρεώσει τους περισσότερους φορείς να αναθεωρήσουν τις προτεραιότητές τους.

Αναλυτικά τα έργα που απεντάσσονται είναι τα ακόλουθα:

1. Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης αστικού ΚΤΕΛ Άρτας κι εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού, με φορέα υλοποίησης το ΚΤΕΛ Άρτας.

2. Ολοκληρωμένο τηλεματικό σύστημα δυναμικής πληροφόρησης κοινού κι αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, με φορέα υλοποίησης το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

3. Ολοκληρωμένο τηλεματικό σύστημα δυναμικής πληροφόρησης κοινού κι αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων υπεραστικού ΚΤΕΛ με φορέα υλοποίησης το υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας.

4. Ολοκληρωμένο τηλεματικό σύστημα δυναμικής πληροφόρησης κοινού κι αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων Πρέβεζας, με φορέα υλοποίησης το ΚΤΕΛ Πρέβεζας.

5. Ολοκληρωμένο τηλεματικό σύστημα δυναμικής πληροφόρησης κοινού κι αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων υπεραστικού ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας με φορέα υλοποίησης το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας.

6. Πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών και διάθεσης δεδομένων της Περιφέρειας Ηπείρου με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Ηπείρου.

7. Ψηφιακές υπηρεσίες Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, με φορέα υλοποίησης την Μητρόπολη.

8. Ψηφιακές υπηρεσίες Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης με φορέα υλοποίησης την Μητρόπολη.

9. Ψηφιοποίηση ιστορικού αρχείου φακέλων ασθενών και συσχέτιση φακέλων ασθενών με τις υπάρχουσες εφαρμογές του ΟΠΣΥ, με φορέα υλοποίησης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

10. Υπηρεσίες υγείας με αναβάθμιση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή και ψηφιοποίησης φακέλου ασθενή με φορέα υλοποίησης το Νοσοκομείο Πρέβεζας.

11. Ενέργειες ψηφιοποίησης και τεκμηρίωσης του φυσικού αρχείου ασθενών του Γενικού νοσοκομείου Άρτας στην κατεύθυνση δημιουργίας ολοκληρωμένου φακέλου ασθενή, με φορέα υλοποίησης το Νοσοκομείο Άρτας.

12. Ψηφιοποίηση και ηλεκτρονική διαχείριση του ιστορικού αρχείου φακέλων ασθενών του Νοσοκομείου Χατζηκώστα και του Νοσοκομείου Φιλιατών, με φορέα υλοποίησης το Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Απεντάσσονται δώδεκα έργα της Ηπείρου από το ΕΣΠΑ Απεντάσσονται δώδεκα έργα της Ηπείρου από το ΕΣΠΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.