Οι δήμαρχοι εγκαλούν εαυτούς για τα χρέη στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρωστάει 528 χιλιάδες

Οι δήμαρχοι εγκαλούν εαυτούς για τα χρέη στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρωστάει 528 χιλιάδες


Στα δύο εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται τα χρέη προς τον Σύνδεσμο Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, ποσό που μοιάζει αδιανόητο... Και είναι διπλά αδιανόητο γιατί τον Σύνδεσμο διαχειρίζονται οι δήμοι που εξυπηρετούνται από τον ΧΥΤΑ και το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών ανήκει επίσης στους δήμους!!

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής πάντως είναι ο Σύνδεσμος να αντιμετωπίζει προβλήματα και η διοίκησή του να στέλνει επιστολές προκειμένου να εξοφληθούν τα χρέη...

Βέβαια αποστολείς και αποδέκτες των επιστολών, στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι ίδιοι.

Μπορεί να μοιάζει παρανοϊκό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Η οικονομική κατάσταση του Συνδέσμου συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου παρουσιάστηκαν και οι οφειλές.

Πρωταθλητής στα χρέη είναι ο Δήμος Πάργας, καθώς μέχρι το τέλος του 2014, οι οφειλές έφταναν στις 544 χιλιάδες ευρώ.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρωστάει 528 χιλιάδες, ο Δήμος Σουλίου 150 χιλιάδες, ο δήμος Φιλιατών 174 χιλιάδες και ο δήμος Πρέβεζας χρωστά 182 χιλιάδες.

Στον Σύνδεσμο οφείλουν πέντε ακόμη ιδιωτικές εταιρίες. Τα χρέη της μίας ανέρχονται στις 347 χιλιάδες.

Είναι απορίας άξιον γιατί η διοίκηση επέτρεψε να συσσωρευτούν τέτοια ποσά, τα οποία πλέον δύσκολα θα καταφέρει να εισπράξει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την αποστολή του χρηματικού καταλόγου στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Σουλίου για την βεβαίωση και είσπραξη αυτών των οφειλών.

Σε περίπτωση, αναφέρει η απόφαση, που οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν στην εξόφληση, στον προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα, εξουσιοδοτείται ο πρόεδρος να δώσει εντολή σε νομικό για την είσπραξη επισφαλών απαιτήσεων.

Διευκρινίζεται ότι πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Πάργας, και ο δήμος Πάργας είναι αυτός που έχει τις μεγαλύτερες οφειλές.

Ο κ. Νάστας ως πρόεδρος λοιπόν θα εγκαλεί τον εαυτό του, ως δήμαρχο, ώστε να πληρώσει. 
 
Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Οι δήμαρχοι εγκαλούν εαυτούς για τα χρέη στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρωστάει 528 χιλιάδες  Οι δήμαρχοι εγκαλούν εαυτούς για τα χρέη στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου Ο Δήμος Ηγουμενίτσας χρωστάει 528 χιλιάδες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.