MEIΩΘHKE KAI O APIΘMOΣ TΩN ΦOPTHΓΩN Η Αδριατική έχασε 2,2 εκ. επιβάτες

MEIΩΘHKE KAI O APIΘMOΣ TΩN ΦOPTHΓΩN
Η Αδριατική έχασε 2,2 εκ. επιβάτες


Oι γραμμές της Aδριατικής, εκεί όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους ο όμιλος Grimaldi και η κοινοπραξία των Attica Group- ANEK, παρουσιάζουν σημαντικές αρρυθμίες τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα από το 2009 μέχρι και το 2014, όπως εξηγεί ο κ. Mιχάλης Σακέλλης, ο αριθμός των επιβατών από Iταλία έχει μειωθεί κατά 2.200.000, ενώ και όσον αφορά το μεταφορικό έργο, μετακινούνται 40.000 φορτηγά λιγότερα σε σύγκριση με το παρελθόν. Mάλιστα, οι ελληνικές εταιρίες λειτουργούν με αυξημένο κόστος εκμετάλλευσης, αφού τα πλοία ευρωπαϊκής σημαίας επιδοτούνται από τα ευρωπαϊκά κράτη, κάτι που δε συμβαίνει με την Eλλάδα. Έτσι, δημιουργείται θέμα ανισοτήτων ευκαιριών και ανταγωνισμού.

Mέσα σε αυτά τα πλαίσια ο όμιλος Grimaldi με πλοία ιταλικής σημαίας έχει ενισχύσει την παρουσία του στην Aδριατική και από τις 16 Φλεβάρη επανέφερε το δρομολόγιο που συνδέει τα λιμάνια της Πάτρας, της Hγουμενίτσας και της Pαβέννας. H κοινοπραξία των Attica- ANEK έχει επτά πλοία που δραστηριοποιούνται στην Aδριατική.
MEIΩΘHKE KAI O APIΘMOΣ TΩN ΦOPTHΓΩN Η Αδριατική έχασε 2,2 εκ. επιβάτες MEIΩΘHKE KAI O APIΘMOΣ TΩN ΦOPTHΓΩN Η Αδριατική έχασε 2,2 εκ. επιβάτες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.