ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΜΜΕ; ΟΔΥΝΗΡΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ) ΕΚΠΛΗΞΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΜΜΕ; 
ΟΔΥΝΗΡΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ) ΕΚΠΛΗΞΗ


Φαίνεται πως το μέγεθος, σε έκταση και πληθυσμό ενός Αυτοδιοικητικού Οργανισμού, αλλοιώνει χαρακτήρες , ιδεολογίες και συμπεριφορές.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η πολιτική στροφή 180ο του Δημάρχου Ιωάννου Λώλου.
Ο οποίος είχε κερδίσει τον σεβασμό , την αγάπη , την αναγνώριση μέχρις θαυμασμού, καθόλη την πολύχρονη θητεία του ως δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Μαργαριτίου.
Με ευγένεια, πολιτισμό, σεβασμό και απέραντη προσήλωση στις δημοκρατικές υποχρεώσεις κάθε εκπροσώπου εξουσία και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και των φορέων που είτε τον εκπροσωπούν είτε τον εξυπηρετούν, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.
Δίκαια, λοιπόν, η έκπληξη μπροστά στην οποία βρίσκονται οι πολίτες του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας (ακόμη δεν αντιδρά στην πρόταση μετονομασίας του σε Δήμο Θυάμιδος-Μαργαριτίου) για την δραματική αλλαγή της συμπεριφοράς του, χαρακτηρίστηκε οδυνηρή.
Κυρίως για τον ίδιο αλλά και τον θεσμό που κλήθηκε να υπηρετήσει.
Γιατί δείχνει πως ξέχασε ότι από την στιγμή που κάθησε στην βαριά πολυθρόνα της εξουσίας, είναι ο Δήμαρχος ΟΛΩΝ των πολιτών του Δήμου.
Άραγε όταν περπατάει στους δρόμους ή τις κοινότητες του Δήμου ή όταν πίνει τα τσίπουρά του (αυτό δεν είναι μομφή, αλλά έπαινος) με συμπολίτες του, άκουσε ποτέ κανέναν να τον αποκαλεί «δήμαρχέ μου» ή «δήμαρχέ τους»;
Όχι ασφαλώς!
Φοβάμαι πως ο Δήμαρχος άνοιξε τον ασκό του φιλότιμού του και από τότε επιτρέπει στον καθένα να τον εκμεταλλευτεί σε βαθμό υποψίας και ύποπτων συμφερόντων.
Ασφαλώς δεν εκλέχτηκε από τύχη στη θέση αυτή. Όλα τα παραπάνω προσόντα, μαζί με την εμπειρία του, έγειραν την πλάστιγγα προς το πρόσωπό του. Ούτε βέβαια ο χρόνος της παρούσας θητείας του, επιτρέπει στον καθένα να συμπεράνει πως είναι θύμα κοπώσεως.
Χρέος του, λοιπόν, είναι να κλειστεί για λίγα λεπτά (δεν θα χρειαστούν ώρες), για να κάνει την αυτοκριτική του. Θα διαπιστώσει ο ίδιος πως οφείλει να επανεξετάσει άμεσα τις θέσεις και τα πρόσωπα στα οποία έχει χαράξει τη στήριξη της πενταετούς του δημαρχιακής θητείας.
Ο συνετός δήμαρχος οφείλει να διοικεί δημοκρατικά, μα κυρίως σοφά. Ο σοφός δήμαρχος δεν ανοίγει μέτωπα με κανέναν, γιατί οφείλει να είναι δίκαιος.
Ο δίκαιος δήμαρχος δεν επιτρέπει «παράγκες» κανενός προσώπου ή συμφέροντος, γιατί λογοδοτεί στους δημότες.
Έτσι ο δήμαρχος θητείας και όχι ευκαιριών, δεν αρνείται ούτε για μια στιγμή τον ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης, ούτε τους τον αφαιρεί. Ο οποίος ρόλος είναι, πέρα από την ενημέρωση, την επικοινωνία και την προβολή, και κριτικός, προς κάθε κατεύθυνση.
Ελπίζω να το αντιληφθεί σύντομα ο δήμαρχος.
ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΜΜΕ; ΟΔΥΝΗΡΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ) ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΜΜΕ;  ΟΔΥΝΗΡΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ) ΕΚΠΛΗΞΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.