Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις "αδέσποτες" αγελάδες στο Πλαίσιο Εισέβαλαν μέχρι και στο ιερό της εκκλησίας

Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις "αδέσποτες" αγελάδες στο Πλαίσιο
Εισέβαλαν μέχρι και στο ιερό της εκκλησίας


Αγανακτισμένοι αλλά και εξοργισμένοι είναι πλέον οι κάτοικοι του παραδοσιακού και διατηρητέου οικισμού Πλαίσιο Φιλιατών, από την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό με τις "αδέσποτες" αγελάδες, οι οποίες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες σε όλο το χωριό.

Τελευταίο κρούσμα που εξόργισε τους πιστούς αλλά και τον ιερέα του χωριού πατέρα Βασίλειο, σημειώθηκε την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν αγελάδα εισέβαλε στο ιερό της εκκλησίας του χωριού.

Ο ίδιος περιέγραψε ως εξής το συμβάν: "Την ημέρα της Πεντηκοστής, πήγα να λειτουργήσω στην ενορία μου. Στον προαύλιο χώρο, βρήκα μια αγελάδα. Προσπάθησε επίτροπος να την απομακρύνει, αλλά αυτή εισέβαλε στο ναό και προχώρησε στο ιερό βήμα. Κατατρομακρατήθηκα. Δεν ήξερα τι να κάνω.Φοβήθηκα μήπως σμπαραλιάσει τα πάντα. Ευτυχώς έκανε μια περιφορά πέριξ της Αγίας Τραπέζης και απομακρύνθηκε. Η στενοχώρια μου ήταν μεγάλη. Είπα τον καημό μου στους ενορίτες μου. Με κατάλαβαν άραγε;". 

Επίσης, τα λιγοστά μικρά παιδιά που μένουν στο χωριό, είναι "γαζωμένα" από τσιμπήματα ψύλλων, τα οποία μεταφέρουν οι αγελάδες σε όλο το χωριό, με τους γονείς τους να σκέφτονται ακόμα και την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, εδώ και δύο ημέρες, δίπλα από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, κείτεται ψόφια μία αγελάδα, με την μυρωδιά του σάπιου κρέατος να έχει κατακλύσει ολόκληρη την περιοχή.


Μάταια οι ενεργοί κάτοικοι του ιστορικού χωριού, προσπαθούν με δικά τους μέσα και εργασία να καθαρίσουν το χωριό, όπως έκαναν και εχτές που καθάρισαν την πηγή του χωριού αλλά και τα μοναδικής ομορφιάς και τεχνοτροπίας καλντερίμια του.


Σε λίγα λεπτά η "παρέλαση" των αγελάδων, άφησε και πάλι τα ίχνη τους και τη μυρωδιά τους.


Αλήθεια, τί κάνει για όλα αυτά τόσο το Υγειονομικό της Περιφέρειας, όσο ο Δήμος Φιλιατών και η Τοπική Κοινότητα Πλαισίου; 
Γιατί τα ζωντανά μπορεί να μην φταίνε αλλά αδέσποτα δεν είναι.

Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις "αδέσποτες" αγελάδες στο Πλαίσιο Εισέβαλαν μέχρι και στο ιερό της εκκλησίας Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις "αδέσποτες" αγελάδες στο Πλαίσιο Εισέβαλαν μέχρι και στο ιερό της εκκλησίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.