Εικόνες ντροπής και μακάβριο θέαμα στο κοιμητήριο Προδρομίου Παραμυθιάς

Εικόνες ντροπής και μακάβριο θέαμα στο κοιμητήριο Προδρομίου Παραμυθιάς


Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα, που προσβάλει το θρησκευτικό αίσθημα, τον πολιτισμό και φυσικά τους νεκρούς, βρίσκονται καθημερινά όσοι περνούν μπροστά από το κοιμητήριο Προδρομίου.

Ένα βουνό από μπάζα που αποτελείται από χώματα ταφής, πλακάκια μνημάτων, γλάστρες μνημάτων, τσιμεντόλιθους και δεν μπορούμε να φανταστούμε τι άλλο, κείτονται πάνω στον κοινοτικό δρόμο τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με καταγγελίες κάτοικων του Προδρομίου, το μακάβριο αυτό θέαμα είναι παγιωμένη κατάσταση τα τελευταία χρόνια, ωστόσο μετά τις τελευταίες εργασίες στο κοιμητήριο πριν από αρκετούς μήνες, δεν ενδιαφέρθηκε κανένας για την απομάκρυνση τους. 
 
Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται αρκετά συχνά τα τελευταία χρόνια ωστόσο, αργά ή γρήγορα τα μπάζα μεταφέρονται σε αντίθεση με την τελευταία φορά που παραμένουν εκεί για αρκετούς μήνες.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι κάτοικοι του Προδρομίου έχουν αιτηθεί στο Δήμο πολλές φορές την απομάκρυνση τους, ενώ κατά την δράση του lets do it greece πριν από ένα μήνα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ζήτησε και σκαφτικά μηχανήματα για να απομακρύνουν μόνοι τους τα μπάζα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η paramythia-online.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας, ο οποίος μας ενημέρωσε πως αναμένει οδηγό και όχημα για την μεταφορά των μπαζών. 
 
Μέχρι να συμβεί αυτό όμως, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές τις εικόνες ντροπής.
Εικόνες ντροπής και μακάβριο θέαμα στο κοιμητήριο Προδρομίου Παραμυθιάς Εικόνες ντροπής και μακάβριο θέαμα στο κοιμητήριο Προδρομίου Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.