Τοποθέτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα επί του σχεδίου νόμου σχετικά με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015

Τοποθέτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα επί του σχεδίου νόμου σχετικά με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να πω ότι η ικανότητα των πολιτικών κρίνεται και από τη δυνατότητα να μπορούν να προβλέπουν το πολιτικό μέλλον μιας χώρας. Μιας χώρας, που όπως η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια πραγματικά μαστίζεται από δύσκολες συγκυρίες οικονομικές, κοινωνικές και ανθρωπιστικές.

Αυτό, βέβαια, το μέλλον δεν θα το προβλέψουμε πηγαίνοντας σε μέντιουμ ή χαρτορίχτρες, αλλά πάντα με βάση την εμπειρία, την τεχνογνωσία, την διορατικότητα, αλλά και τις ικανότητες που έχουν οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες μιας χώρας. Τις τύχες μιας χώρας που διαχειρίστηκε μια Κυβέρνηση, την προηγούμενη Κοινοβουλευτική Περίοδο, παρόλο που αντιμετώπισε και αυτή δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Είχε προβλέψει πολλά πράγματα, τα οποία σήμερα συνομολόγησε με ιδιαίτερο ρεαλισμό θα έλεγα ο σεβαστός Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ομολόγησε με κάθε ειλικρίνεια τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η χώρα μας στις 20 Φεβρουαρίου απέναντι στους εταίρους. Απέναντι στους εταίρους τους οποίους βέβαια μπορεί πολλές φορές να τους χαρακτηρίζουμε σκληρούς, εκβιαστές, απάνθρωπους, άνθρωποι, όμως, οι οποίοι παρόλα αυτά έχουν συμπαρασταθεί στη χώρα μας και έχουν προσφέρει αρκετά.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ακούμε από πολλούς συναδέλφους της Κοινοβουλευτικής Πλειοψηφίας να λένε ότι δεν στηρίζουν αυτή τη προσπάθεια της Κυβέρνησης, γιατί θεωρούν εκβιαστές, απάνθρωπους, θεωρούν όλους αυτούς που προσπαθούν να συνεισφέρουν στη χώρα μας ανθρώπους που μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο. Παρόλα αυτά όμως αναζήτησαν διαφορετικούς δρόμους, αλλά κανένας δρόμος δεν ήταν αυτός που θα έδινε τη λύση στη συγκεκριμένη συγκυρία.

Ειλικρινά χαιρετίζω και την προσπάθεια του Υπουργού Οικονομικών και του Πρωθυπουργού που έστω και την ύστατη ώρα κατάλαβαν ότι ο μοναδικός δρόμος ήτανε μέσα στην ευρωζώνη, μέσα στην ευρωπαϊκή πορεία.

Γίναμε λοιπόν όλοι ρεαλιστές και αντιλαμβανόμαστε και θα ήθελα με κάθε ειλικρίνεια να απευθυνθώ και στους συναδέλφους της πλειοψηφίας, γιατί βλέποντας, μεμονωμένα βέβαια περιστατικά, Υπουργών και συναδέλφων να λογομαχούν και να ξεφεύγουν από το σεβασμό και την ποιότητα που πρέπει να διακρίνει το κοινοβούλιο μας, γιατί κακά τα ψέματα σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που όλοι μας βρισκόμαστε, θα πρέπει να σεβόμαστε τους εαυτούς μας, τους συναδέλφους και πρέπει να αντιληφθούμε ότι η χώρα μας τη δεδομένη στιγμή, δεν έχει περιθώρια να βάλουμε το εγώ μας, να βάλουμε τα κόμματα μας, αλλά πάνω απ' όλα πρέπει να βάλουμε την πατρίδα μας γιατί αυτή στη δύσκολη συγκυρία, και χαίρομαι που το βλέπω από το σύνολο σχεδόν των συναδέλφων της πλειοψηφίας, να έχει αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης, να έχει αντιληφθεί ότι είναι ο μοναδικός δρόμος πλέον η ευρωζώνη, γιατί η άλλη λύση δεν έχει δρόμο, δεν οδηγεί πουθενά. Οδήγησε μάλλον στα βράχια, αλλά ευτυχώς όμως την ύστατη στιγμή καταλάβαμε, κατάλαβε η κυβέρνηση, ότι έπρεπε να ανασύρει το πλοίο και όλοι μαζί πλέον να το οδηγήσουμε στα ήρεμα νερά.

Όπως είπε και ο πρόεδρος μας, ο κύριος Μεϊμαράκης, τα δίδακτρα ήταν ακριβά. Πρέπει όλοι μας πλέον, με σύνεση και λογική να μπορέσουμε να βάλουμε τη χώρα μας στην ηρεμία, να βάλουμε τη χώρα μας σε ρυθμούς ανάπτυξης, όσο και αν η ύφεση και το δύσκολο επόμενο χρονικό διάστημα θα έχει σκληρά μέτρα, θα επηρεάσει την κοινωνική συνοχή, όμως γρήγορα με σύνεση και λογική θα πρέπει να προωθήσουμε τα αναπτυξιακά μέτρα, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την κυβέρνηση να φέρει όσο το δυνατό πιο γρήγορα να αξιοποιηθεί το ΕΣΠΑ, να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε έτσι ώστε σύντομα να βγούμε από το αδιέξοδο.

Τοποθέτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα επί του σχεδίου νόμου σχετικά με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015 Τοποθέτηση του βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα επί του σχεδίου νόμου σχετικά με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4334/2015 Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.