Ηγουμενίτσα: Βοθρολύματα καταλήγουν μέσω του κάμπου στο πιάτο μας Στα παλιά του τα παπούτσια γράφει ο Δήμος Ηγουμενίτσας την υγεία ΟΛΩΝ μας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Βοθρολύματα καταλήγουν μέσω του κάμπου στο πιάτο μας
Στα παλιά του τα παπούτσια γράφει ο Δήμος Ηγουμενίτσας την υγεία ΟΛΩΝ μας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Το αστέρι δείχνει τους 2 βόθρους και η κίτρινη γραμμή την απόσταση από τον ποταμό Καλαμά

Δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ίδια ανάρτηση, και με τη νέα Δημοτική Αρχή, μετά τη πρώτη δημοσίευσή μας, πριν περίπου 2 χρόνια.
Ο λόγος, για τους δύο παράνομους βόθρους που λειτουργούν στον Παραπόταμο, δίπλα από τον Καλαμά.
Τότε, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του κ. Κάτσινου, κ. Γόγολος, υποσχέθηκε πως εντός μηνός θα ειδοποιηθούν οι κάτοικοι, που παράνομα έριχναν τα βοθρολύματά τους στους εν λόγω βόθρους, πως ο αγωγός που φτάνει στο ποτάμι από το κέντρο του χωριού, θα σφραγιστεί.

Η πραγματικότητα, δύο χρόνια αργότερα και με Δήμαρχο τον κ. Λώλο, δυστυχώς είναι αποκαρδιωτική.
Οι βόθροι λειτουργούν κανονικά, ευθύνες δεν έχουν αποδοθεί και τα λύματα του Παραποτάμου, εξακολουθούν να φτάνουν στο πιάτο μας.

Για την περίπτωση που κανένας Εισαγγελέας δεν είδε τη πρώτη μας ανάρτηση, στις 5/11/13, την επαναλαμβάνουμε σήμερα, με την ελπίδα πως αυτή τη φορά θα ... φτάσει στα αυτιά τους.

Υγειονομικό έγκλημα στον Καλαμά, σε γνώση και με συμμετοχή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Το να μην καταφέρνει μία Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει τα όσα είχε εξαγγείλει, μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως, ανάλογα τον παρατηρητή.
Το να εντοπίσει καθυστερημένα ή και καθόλου ένα πρόβλημα είναι ανθρώπινο.
Το να γνωρίζει όμως μία σοβαρή παρανομία και να συμμετέχει και από πάνω στη συνέχισή της είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ και ελεγκτέο ποινικά.
Ειδικα ο κ. Λώλος που είναι σήμερα Δήμαρχος, αφού δικό του στέλεχος μας είχε ενημερώσει για την ύπαρξη των βόθρων.

Το ρεπορτάζ του Ράδιο Ηγουμενίτσα μας γύρισε πίσω πολλά χρόνια, στην δεκαετία του '90, όταν Δήμαρχος Παραποτάμου ήταν ο αείμνηστος Γιάννης Διαμάντης.
Τότε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έγινε η κατασκευή 2 βόθρων, 100 περίπου μέτρα από την κοίτη του Καλαμά, στους οποίους, μέσω αγωγού, κατέληγαν οι αποχετεύσεις 5 συγκεκριμένων σπιτιών του Παραποτάμου, τα οποία αντιμετώπιζαν πρόβλημα.

Στον κύκλο διακρίνονται οι δύο βόθροι

Περνώντας τα χρόνια και αφού Δήμαρχος είναι πλέον ο Γιάννης Τζάνης, το πρόβλημα γιγαντώθηκε, καθώς στον συγκεκριμένο αγωγό, συνδέθηκαν ως δια μαγείας περίπου 150 σπίτια και καταστήματα.
Μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως στον αγωγό είναι συνδεμένη και η αποχέτευση του Δημαρχιακού κτηρίου του πρώην Δήμου Παραποτάμου.


Η σημερινή Δημοτική Αρχή γνωρίζει το θέμα καλά, αλλά ... συνεχίζει να γράφει την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον, στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Μόνο που η παρανομία αυτή έχει επιπτώσεις τόσο στο περιβάλλον, όσο και στην υγεία μας, αφού από τα νερά του Καλαμά ποτίζονται στρέμματα καλλιεργειών , οι καρποί των οποίων καταλήγουν στο πιάτο μας.

 

Σε απόσταση 15 μέτρων από τους βόθρους έχουν σκάψει τάφρο μήκους και πλάτους 4 μέτρων και άγνωστου βάθους, η οποία λειτουργεί ως υπαίθριος βόθρος και στην οποία λιμνάζουν τα βοθρολύματα, πριν καταλήξουν υπογείως στα νερά του ποταμού Καλαμά.


Κύριοι δεν είστε πια μόνο πολιτικά ανίκανοι. 
Είστε πλέον επικίνδυνοι για τον τόπο και την υγεία των κατοίκων.

Το λόγο πλέον πρέπει να έχουν οι υπηρεσίες του υγειονομικού αλλά και οι υπηρεσίες της εισαγγελίας.



Ηγουμενίτσα: Βοθρολύματα καταλήγουν μέσω του κάμπου στο πιάτο μας Στα παλιά του τα παπούτσια γράφει ο Δήμος Ηγουμενίτσας την υγεία ΟΛΩΝ μας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Βοθρολύματα καταλήγουν μέσω του κάμπου στο πιάτο μας  Στα παλιά του τα παπούτσια γράφει ο Δήμος Ηγουμενίτσας την υγεία ΟΛΩΝ μας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.