Σύγκρουση ιστιοφόρου με ταχύπλοο στην Πλαταριά

Σύγκρουση ιστιοφόρου με ταχύπλοο στην Πλαταριά


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για σύγκρουση του Ι/Φ σκάφους “NIGHT FEVER” σημαίας Ην.Βασιλείου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, με το Τ/Χ σκάφος “FR-D200”, σημαίας Γερμανίας, στο οποίο επέβαιναν δύο (02) ημεδαποί, στη θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. από το λιμάνι “ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ” Θεσπρωτίας.

Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. διαπιστώνοντας ότι από τη σύγκρουση το Τ/Χ είχε ημιβυθιστεί, ενώ οι δύο επιβαίνοντες του, περισυνελέγησαν από παραπλέων σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην ακτή.

Το “NIGHT FEVER” ρυμούλκησε το ημιβυθισμένο σκάφος στο λιμένα Πλαταριάς, όπου εν συνεχεία αναλκύστηκε και παραμένει σε χερσαίο χώρο του λιμένα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.
Σύγκρουση ιστιοφόρου με ταχύπλοο στην Πλαταριά Σύγκρουση ιστιοφόρου με ταχύπλοο στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 25, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.