Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη

Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη

 
 
Αγαπητοί μου συμπολίτες και συμπολίτισσες,

τα τελευταία χρόνια άκουγα συνεχώς σε κάθε εκλογική μάχη, το πόσο σημαντική θα ήταν η απόφαση που θα καλούμασταν να πάρουμε. Θεωρώ πλέον, με απόλυτη βεβαιότητα, ότι αυτή η στιγμή ήρθε και η απόφαση που θα κληθούμε να πάρουμε δεν έχει να κάνει με την επιλογή προσώπων για την διακυβέρνηση της χώρας, αυτό άλλωστε το αποφάνθηκαν οι πολίτες αρκετά πρόσφατα.

Η επιλογή που θα κληθούμε να πάρουμε στις 5 Ιουλίου έχει να κάνει με το μέλλον της. Τα δημοψηφίσματα πρέπει να γίνονται ή να επαναπαυόμαστε στο γεγονός ότι εφόσον ψηφίσαμε έχουμε κάνει το χρέος μας; Σαφώς ΝΑΙ, πέρα από την απόλυτη έκφραση της δημοκρατίας το δημοψήφισμα σημαίνει ενεργός πολίτης στην λήψη των αποφάσεων για την διακυβέρνηση μιας χώρας .

Το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου έπρεπε να γίνει τώρα; Αυτό το δημοψήφισμα κατά την ταπεινή μου άποψη δεν έπρεπε να γίνει τώρα. Η κυβέρνηση όντας ταραγμένη μεταφέρει την ταραχή της και τις ευθύνες της στους πολίτες. Διενεργεί ένα δημοψήφισμα το οποίο είναι θολό, πολωτικό και άρα διχαστικό. Θολό γιατί το ερώτημα είναι αόριστο, γίνεται υπό απίστευτη πίεση στους πολίτες με αποτέλεσμα πολλοί να πάρουν μια απόφαση με βάση το συναίσθημα και όχι την λογική.

Δυστυχώς όμως το συναίσθημα που επικρατεί είναι η αγανάκτηση και καταλαβαίνουμε όλοι τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση έχει διχάσει όλη την χώρα την ίδια ώρα που εκείνη, βάλει κατά οποιουδήποτε φέρει αντίθετη άποψη-θέση από εκείνη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες άλλωστε τροποποίησε με ΠΝΠ τους κανόνες του παιχνιδιού ενώ ακόμη και το ίδιο το ψηφοδέλτιο είναι θαύμα που εμφανίζει το ΝΑΙ ως επιλογή.

Τα μνημόνια είναι λύση; Σε καμία περίπτωση! Τα μνημόνια δεν είναι λύση, είναι μια συνταγή που απέτυχε επειδή τα συστατικά του περιλάμβαναν μόνο λιτότητα, αλλά και επειδή εφαρμόστηκε από το παλιό πολιτικό σύστημα που έχει τεράστια ευθύνη για την πολιτική κατάσταση της χώρας. Αυτό τι σημαίνει όμως φίλοι μου ότι πρέπει να αυτοκτονήσουμε απειλώντας ότι με τα συντρίμμια μας θα βλάψουμε τους άλλους; Χρησιμοποίησα λίγο πριν την λέξη ‘θολό’ για να περιγράψω το δημοψήφισμα.

Θολό γιατί ενώ επιφανειακά η κυβέρνηση επιμένει ότι αφορά τους όρους της δανειακής σύμβασης, όλη η υφήλιος αναφέρει ότι η διακύβευση του δημοψηφίσματος είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο Ευρώ και την Ευρώπη. Ήδη την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές στέλεχος του Σύριζα, ομολογεί τον πραγματικό λόγο που η κυβέρνηση πήρε την απόφαση για την διεξαγωγή αυτού του δημοψηφίσματος και δεν είναι άλλος από την πολιτική του επιβίωση. Επίσης στελέχη των ΑΝΕΛ όσο και του Σύριζα ήδη έχουν ταχθεί υπέρ του ΝΑΙ.

Ο κ. Τσίπρας λοιπόν πρέπει να αποφασίσει εάν θα λειτουργήσει για το καλό της χώρας η των συνιστωσών του. Γι αυτό λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη, ΝΑΙ στο Ευρώ, ΝΑΙ για μια πραγματική διαπραγμάτευση με καλύτερους όρους, αποκλείοντας έτσι την καταστροφή και την διεθνή απομόνωση. Τέλος κλείνοντας, θέλω να πω ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους μας και εύχομαι πραγματικά το μήνυμα του να είναι ξεκάθαρο. Εμπειρογνώμονας στον Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
 
Μιττάκος Ιωάννης
Ιχθυολόγος Τ.Ε M.Sc του Ποταμιού
Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη Γιάννης Μιττάκος: Γιατί λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 03, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.