ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας
 
 
Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Όχι στο νέο μνημόνιο.
Συμμετέχουμε στην 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 19 Ιούλη.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο νέο μνημόνιο αποτυπώνονται μέτρα που θα φέρουν νέα κατακόρυφη μείωση του εισοδήματος, των μισθών, των συντάξεων, νέα φοροκαταιγίδα.

Ένα από αυτά τα μέτρα που αφορούν ''μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας'' είναι και το άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές και ''τολμηρή αναθεώρηση'' για συλλογικές διαπραγματεύσεις δηλ. κατάργηση συμβάσεων κλαδικών και επιχειρησιακών, μισθός που θα συνδέεται με την ''παραγωγικότητα'' του κάθε εργαζόμενου, όπως και μαζικές απολύσεις.

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι στο εμπόριο σας καλούμε

Να μην υποχωρήσουμε στους εκβιασμούς, να μην κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας.

Οι μάσκες του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά και το ζήτημα της Κυριακάτικης Αργίας έπεσαν. Αποδείχτηκε ότι όσα προεκλογικά έλεγε για Νομοθετική κατοχύρωση ήταν στάχτη στα μάτια των εμποροϋπαλλήλων για να υφαρπάξει την ψήφο μας.

Τεράστιες ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ που όλο το προηγούμενο διάστημα καλλιέργησε στους εργαζόμενους την αυταπάτη ότι κάτι καλό θα προκύψει από την ''αριστερή'' συγκυβέρνηση βάζοντας στο γύψο την όποια αγωνιστική διάθεση υπάρχει. Σε αυτή τη γραμμή της υποταγής των εργαζομένων και της καλλιέργειας της μοιρολατρίας απαξίωσε και απαξιώνει κάθε μορφή αγώνα και οργάνωσης της πάλης.

Προκηρύσσει απεργιακές κινητοποιήσεις στο παρά πέντε υπονομεύοντας τες από την προκήρυξη τους αφού δεν παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία τους. Δεν κάνει τίποτα για να κινητοποιήσει τους χιλιάδες εργαζόμενους που βρίσκονται στη δύναμη της σε δεκάδες μεγάλους χώρους δουλειάς. Αντίθετα σε πλήρη ταύτιση και συνεργασία με εργοδοτικά σωματεία στον κλάδο (super market, πολυκαταστήματα) εξυπηρετούν ξένα προς τους εργαζόμενους συμφέροντα. Είναι χαρακτηριστικό το ότι για όλη αυτή την επίθεση που δέχονται οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι δεν έχουν κουνήσει ούτε το μικρό τους δαχτυλάκι για την ενημέρωση, την οργάνωση της πάλης και την περιφρούρηση των δικαιωμάτων τους.

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσπρωτίας πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα στην πάλη για τη Νομοθετική Κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας. H πάλη των εργαζομένων με αίτημα ''Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο'' είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, για υπογραφή κλαδικής σύμβασης. Είναι αναπόσπαστα δεμένη με την πάλη για απόρριψη στην πράξη όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων που η εφαρμογή τους είναι σε εξέλιξη μέσω και του 3ου Μνημονίου.

Τώρα πρέπει να δυναμώσει η οργάνωση, η ενότητα μας με βάση τα αιτήματα μας σε κάθε χώρο εργασία. Οργάνωση παντού, να ενισχυθεί η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση. Απαντάμε άμεσα σε καθυστερήσεις στην καταβολή μισθών, σε απολύσεις, σε αναγκαστικές άδειες. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα.

Απαιτείται ετοιμότητα, επαγρύπνηση, οργάνωση της πάλης μας, συσπείρωση στο σωματείο μας.

Είναι ανάγκη κάθε εργαζόμενος , άνεργος στον κλάδο να έρθει σε επαφή με το κλαδικό του σωματείο. Να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης σε κάθε χώρο δουλειάς , στον κλάδο, μέσα από τη δημιουργία επιτροπών αγώνα. Αυτό είναι το μόνο όπλο των εργαζομένων μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία. Στην προσπάθεια της εργοδοσίας να μειώσει ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης , αξιοποιώντας μνημόνια και εφαρμοστικούς νόμους που οι προηγούμενες αλλά και η τωρινή συγκυβέρνηση απλόχερα χάρισαν στο κεφάλαιο. .

Απέναντι στα συμφέροντα των εργοδοτών, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν τα δικά τους συμφέροντα.

Κανένας μόνος του!

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, δεν παραιτούμαστε!

Απαιτούμε:

· Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την Κυβέρνηση.

· Άμεση πληρωμή στην ολότητά τους όλων των μισθών των εργαζομένων, των επιδομάτων ανεργίας για τους ανέργους και των συντάξεων.

· Εξασφάλιση παροχής υγείας και φαρμάκων, χωρίς καμία επιβάρυνση για το λαό! Καμία περικοπή στα δημόσια νοσοκομεία!

· Επέκταση και γενίκευση για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του μέτρου της δωρεάν χρήσης. Κατάργηση των διοδίων.

· Καμία απόλυση, ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

· Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

· Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμία διακοπή συνδέσεων.


Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Η Κυριακή ανήκει σε μας και τις οικογένειές μας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουλίου 18, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.