Παιδί έκοψε το πόδι του σε σκουριασμένο σίδερο στη Θάλασσα του Δρεπάνου

Παιδί έκοψε το πόδι του σε σκουριασμένο σίδερο στη Θάλασσα του Δρεπάνου

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη την Κυριακή το απόγευμα στην παραλία δρεπάνου. Συγκεκριμένα στην περιοχή όπου βρισκόταν παλιά καλοκαιρινό κατάστημα ανάμεσα από το Κεντρικό και το Soho, ένα παιδί πάτησε στην Θάλασσα βυθισμένο σκουριασμένο σίδερο και έκοψε το πόδι του από την φτέρνα έως την γάμπα.

Αμέσως ο πατέρας του παιδιού ενημέρωσε το λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας το όποιο έσπευσε στο σημείο και το σημάδεψε όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες για προσωρινή προστασία των λουόμενων έως ότου το αφαιρέσουν. Δεν μπορούμε άλλα ούτε και θέλουμε να σκεφτούμε τι χειρότερο θα μπορούσε να είχε συμβεί. Ευτυχώς το παιδί μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας όπου του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες πραγματοποιώντας καθαρισμό και πολλά ράμματα στο πόδι του.

Με καθυστέρηση δυο ημερών ο Δήμος Ηγουμενίτσας έστειλε εκσκαφέα και με την βοήθεια δύτη ανέσυραν το σκουριασμένο σίδερο το όποιο αποτελούσε κίνδυνο για μικρούς και μεγάλους.

Το συγκεκριμένο ήταν βυθισμένο μέσα στη θάλασσα όχι πολύ μακριά από την παραλία και προεξείχε από τον πάτο του βυθού περί τα 30 εκατοστά με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολα ορατό.

Λουόμενοι που συχνάζουν στην συγκεκριμένη περιοχή υποστηρίζουν ότι είναι κατάλοιπο από καλοκαιρινή εγκατάσταση Φιλέ Βόλεϊ.

Από πληροφορίες που έχουμε έχουν κινηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας για την ανεύρεση του υπεύθυνου.

Το παραπάνω συμβάν όμως φέρνει θέματα τα οποία δεν μπορούν α μείνουν αναπάντητα και αφορούν τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Αυτά είναι:
  • Κατά πόσο καθαρή και ασφαλής είναι η θάλασσα του Δρεπάνου για μικρούς και μεγάλους είναι?
  • Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του Δρεπάνου πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου?
  • Πώς παίρνει Γαλάζιες σημαίες ο Δήμος όταν εγκυμονούν τέτοιοι κίνδυνοι?

Ελπίζουμε το παραπάνω συμβάν να είναι μεμονωμένο και να μην έχουμε και άλλα τέτοια περιστατικά όλο το καλοκαίρ 
 
Παιδί έκοψε το πόδι του σε σκουριασμένο σίδερο στη Θάλασσα του Δρεπάνου Παιδί έκοψε το πόδι του σε σκουριασμένο σίδερο στη Θάλασσα του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουλίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.