Αντώνης Μπέζας «Δεν θα μετατραπούμε σε σοβιετία των Βαλκανίων»

Αντώνης Μπέζας «Δεν θα μετατραπούμε σε σοβιετία των Βαλκανίων» 

 
 
«Οι κατακτήσεις των τελευταίων ετών αποτελούν την κοινή μας παρακαταθήκη. 
 
Το μέλλον της πατρίδας μας αποτελεί υποχρέωση για τις γενιές που έρχονται. 
 
Όλοι μαζί, ξεπερνώντας τα κομματικά στεγανά θα δώσουμε τη μάχη για να ξανασταθεί η πατρίδα μας όρθια. 
 
Τα ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι η μόνη ελπίδα για να βγει η χώρα από τον εφιάλτη που ζει τις τελευταίες ημέρες και να εξομαλυνθεί η κατάσταση σταδιακά, μέσα από μια καλύτερη συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του τόπου». 
 
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις σε αθηναϊκά και ηπειρωτικά μέσα ενημέρωσης.

«To πραγματικό δίλημμα δεν έχει να κάνει με το προσχηματικό, ψευδεπίγραφο, παραπλανητικό και ακατανόητο ερώτημα που έχει θέσει η κυβέρνηση. Το πραγματικό δίλημμα, που αποδέχονται και οι ευρωπαίοι εταίροι μας, είναι, αν θέλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας στον πυρήνα της Ευρώπης ή να μετατραπούμε σε μια σοβιετία των Βαλκανίων. 
 
Η κυβέρνηση οφείλει επομένως να περιγράψει, με σαφήνεια και ειλικρίνεια, στον ελληνικό λαό πως θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ με το ΟΧΙ και να σταματήσει να απευθύνεται στο θυμικό των πολιτών παραπέμποντας στην επανάσταση του ‘21 και το έπος του ‘40-41. 
 
Όσο δεν το κάνει αυτό, τότε θα δικαιούμαστε να ισχυριζόμαστε ότι το πραγματικό δίλημμα θα είναι ταυτόχρονα ευρώ ή δραχμή, αλλά μια δραχμή υποτιμημένη και όχι αυτή που είχαμε όταν μπήκαμε στο ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Μπέζας.
 
Ο πρώην υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ ζητούν λευκή επιταγή, μια ισχυρή δηλαδή πλειοψηφία του ΟΧΙ για να διαπραγματευθούν υποτίθεται από σχέση ισχύος τη νέα συμφωνία. 
 
Το ίδιο έκαναν και στις εκλογές του Ιανουαρίου και απέτυχαν στη διαπραγμάτευση παταγωδώς. 
 
Το σίγουρο είναι ότι έχουν στήσει στο λαό μια καταστροφική, και για αυτό εγκληματική παγίδα, που μεταφέρει στους πολίτες τις ευθύνες της κυβέρνησης και που επιγράφεται με τον ευφημισμό αξιοπρέπεια.
 
Όμως αξιοπρέπεια δεν είναι να συνωστίζονται οι άνθρωποι με αγωνία μπροστά στα τραπεζικά μηχανήματα, τα φαρμακεία και τα σούπερ μάρκετ. 
 
Αξιοπρέπεια δεν είναι να κάνουν ουρές οι ηλικιωμένοι για να πάρουν τη σύνταξή τους και τελικά να μη την παίρνουν. 
 
Αξιοπρέπεια δεν είναι να μην ενδιαφέρεσαι αν θα πληρωθούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και αν θα συνεχίσουν να έχουν δουλειά. Αξιοπρέπεια δεν είναι να μη μπορούν οι τράπεζες στις 15 Ιουλίου να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις.
 
Η μόνη απάντηση σ’ αυτή την προπαγανδιστική εκστρατεία που ευτελίζει λέξεις, ανθρώπους και θεσμούς είναι ένα βροντερό ΝΑΙ στην Ευρώπη. Η σιωπηλή πλειοψηφία θα πρέπει να γίνει ηχηρή».
Αντώνης Μπέζας «Δεν θα μετατραπούμε σε σοβιετία των Βαλκανίων» Αντώνης Μπέζας «Δεν θα μετατραπούμε σε σοβιετία των Βαλκανίων» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.