Ανακοίνωση - Καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σουλίου

Ανακοίνωση - Καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σουλίου

 
Ενωτική Κίνηση Για την Ανάπτυξη
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΩΤΩΝ
σχετικά με την άρνηση της κυρίας Δημάρχου
να απαντά σε σοβαρότατα θέματα

Δυστυχώς η άρνηση της λαλίστατης κυρίας Δημάρχου να απαντά στις ερωτήσεις της αντιπολίτευσης έχει γίνει στάση ζωής υπονομεύοντας την λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου και απαξιώνοντας τους δημοτικούς σύμβουλους ανεξαρτήτως παράταξης.

Ενημερώνουμε τους δημότες πως σαν μείζων Αντιπολίτευση, η παράταξη ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, έθεσε τρία (3) σοβαρότατα ερωτήματα για την λειτουργία του δήμου χωρίς να δοθεί καμιά απάντηση.

Το πρώτο έχει σχέση με τους απλήρωτους εργαζόμενους του νομικού προσώπου ΑΡΩΓΗΣ σε συνδυασμό με τις νομικές και τεχνικές συμβουλευτικές υπηρεσίες των καλοπληρωμένων συμβούλων της Θεσσαλονίκης, που μετά από υποδείξεις αυτών, έγινε η λανθασμένη διαχείριση των προσλήψεων της ΑΡΩΓΗΣ με αποτέλεσμα και οι συμβάσεις του προσωπικού να μην ανανεωθούν και να μείνει απλήρωτο το προσωπικό για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει, παρά τις προφορικές υποσχέσεις της κυρίας Δημάρχου. Για το θέμα αυτό είχε υπάρξει και άλλη ερώτηση προ διμήνου χωρίς και αυτή να απαντηθεί.

Το δεύτερο έχει σχέση με την άρνηση της κυρίας Δημάρχου να αποδώσει στους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων το προβλεπόμενο από το νομό ποσό της πάγιας προκαταβολής (1.000 ευρώ ανά έτος και ανά πρόεδρο) για την επίλυση προβλημάτων των κοινοτήτων. Η κυρία Δήμαρχος είπε ψέματα στους προέδρους πως δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό τα συγκεκριμένα ποσά κάτι που δεν ισχύει, ενώ την ίδια στιγμή εισπράχτηκαν από αιρετούς μισθώματα δικαιούχων παραπηγμάτων των εορτών Σουλίου και κάτω από αδιαφανείς διαδικασίες αποδόθηκαν επιλεκτικά σε ορισμένους προέδρους ανεξαρτήτως παράταξης για να θολώσει τα νερά. Για το θέμα αυτό είχε υπάρξει και άλλη ερώτηση προ διμήνου χωρίς και αυτή να απαντηθεί.

Το τρίτο έχει σχέση με τις καταγγελίες για τεράστιο πλιάτσικο που έχει συμβεί στους χώρους των πρώην δημοτικών σφαγείων από τα οποία έχουν εξαφανιστεί εξοπλισμοί άξιας περίπου 1.000.000 ευρώ (277.000.000 δρχ (844.000 ευρώ), βάσει της παραλαβής του έργου το 2001 + 67.000 ευρώ οι παρεμβάσεις του 2005 = 900.000 ευρώ περίπου. Επίσης θα πρέπει να ενημερωθούν οι δημότες πως ο εργολάβος του έργου διεκδικεί σήμερα άλλες 70.000 ευρώ.

Και για τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις η κυρία Δήμαρχος αρνήθηκε να απαντήσει, αναφέροντας πως θα κάνει χρήση του δικαιώματος της για απάντηση σε 30 ημέρες, κάτι όμως που δεν ισχύει καθώς δεν αφορά την συλλογή στοιχείων από υπηρεσίες του δήμου όπως προβλέπει το σχετικό άρθρο του κανονισμού. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η κυρία Δήμαρχος στα δύσκολα στρίβειν δια του αρραβώνος.

Η στάση αυτή είναι πολύ επικίνδυνη για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου και ελοχεύει πολλούς κίνδυνους. Παραμυθιά Τετάρτη 5 Αυγούστου
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Ενωτικής Κίνησης Για την Ανάπτυξη»
Ανακοίνωση - Καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σουλίου Ανακοίνωση - Καταγγελία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.