Χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού χάνονται, από σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΗ, κοντά στις πηγές της Σκέφαρης Κίνδυνοι και για την δημόσια υγεία από την επαφή με φυτοφάρμακα

Χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού χάνονται, από σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΗ, κοντά στις πηγές της Σκέφαρης
Κίνδυνοι και για την δημόσια υγεία από την επαφή με φυτοφάρμακα
 
 
Τελικά, σαν τοπικά ΜΜΕ, σαν Θεσπρωτική Κοινωνία, αλλά και σαν τοπικοί φορείς, όλοι έχουν σηκώσει τα χέρια τους, με απόγνωση από την ηγεσία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηγουμενίτσας (ΔΕΥΑΗ) και κατ’ επέκταση τη νέα Δημοτική Αρχή. 
 
Τόσα προβλήματα έχουν ανακύψει στη θητεία τους, που έχουν σχέση τόσο με την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος των αγωγών και ύδρευσης και αποχέτευσης, όσο και με την ποιότητα του νερού, που με ευθύνη τους φθάνει στις βρύσες των καταναλωτών. 
 
Κουράστηκε η Θεσπρωτική Κοινωνία με τις κατ’ εξακολούθηση ανάδειξης τέτοιων προβλημάτων για τη ΔΕΥΑΗ από τα τοπικά ΜΜΕ. 
 
Συνάμα όμως έχει αγανακτήσει με την αδιαφορία της ηγεσίας της να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της, παρά το γεγονός ότι αδειάζει το μεγαλύτερο μέρος του οικογενειακού εισοδήματος στη Θεσπρωτία. 
 
Παράλληλα όμως έχει απογοητευθεί από τη στάση και τη συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής. 
 
Η οποία δείχνει σαν να μην είναι σε θέση να ελέγξει την όλη αυτή κακή κατάσταση της επιχείρησής της. 
 
Εκτός και αν δεν θέλει να ασχοληθεί με τα προβλήματα των κατοικοδημοτών της, τους οποίους υποτιμά απαξιωτικά. 
 
 
 
Σήμερα, μετά από πολλές καταγγελίες, αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με βλάβες του αγωγού ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ, κοντά στις πηγές ΣΚΕΦΑΡΗ. 
 
Βλάβες που μετράνε αρκετούς μήνες. 
 
Βλάβες για τις οποίες έχουν ενημερωθεί και έχουν ενοχληθεί, τόσο η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ, όσο και η Δημοτική Αρχή. 
 
Παρ’ όλα αυτά η αδιαφορία, ο ωχαδερφισμός, η απαξία (ή μήπως η ανικανότητα;) κυριαρχούν στις συμπεριφορές και αντιδράσεις τους. 
 
Υποχρεωθήκαμε να απευθυνθούμε στη Δημοτική Αρχή των Φιλιατών, στα διοικητικά όρια της οποίας βρίσκεται ο σπασμένος αγωγός της ΔΕΥΑΗ.
 
Μιλήσαμε προσωπικά με τον Δήμαρχο Σπύρο Παππά και μείναμε άναυδοι, με τα όσα μας είπε. 
 
Μας επιβεβαίωσε το γεγονός του σπασμένου αγωγού προ αρκετών μηνών. 
 
 
 
Κάτοικοι της περιοχής, που ανησυχούν κυρίως για την τυχόν απορρόφηση στο σημείο του σπασμένου αγωγού, υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, με ότι συνεπάγεται κάτι τέτοιο, έχουν απευθυνθεί και στη Δημοτική Αρχή Φιλιατών. 
 
Επίσης οικογένειες που «παριστάνουν» τους καταναλωτές νερού από τον αγωγό αυτό, δεν κρύβουν την οργή τους από το γεγονός ότι στερούνται αυτού του πολύτιμου αγαθού την ώρα που αυτό χάνεται σε μεγάλες ποσότητες, από αδιαφορία ή αδυναμία ή και ανικανότητα (;) της ΔΕΥΑΗ. 
 
Για τον λόγο αυτό, επικοινώνησε ο ίδιος ο Δήμαρχος, Σπύρος Παππάς, με τις ηγεσίες, αλλά δυστυχώς αντιμετωπίστηκε και εκείνος με την ίδια αδιαφορία. 
 
 
 
Μάλιστα μας τόνισε ότι αν η ηγεσία της ΔΕΥΑΗ δεν ενδιαφέρεται πια για το νερό από τις πηγές ΣΚΕΦΑΡΗ, ας παραιτηθεί και να αναλάβει τη διαχείριση του νερού ο Δήμος Φιλιατών, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του κάμπου. 
 
Μεταφέρουμε αυτή την πρόταση του Δημάρχου Φιλιατών, στον ίδιο τον Δήμαρχο της Ηγουμενίτσας, Γιάννη Λώλο, με την ελπίδα πως κάτι θα προκύψει από μια τυχόν συνεργασία τους.
Χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού χάνονται, από σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΗ, κοντά στις πηγές της Σκέφαρης Κίνδυνοι και για την δημόσια υγεία από την επαφή με φυτοφάρμακα Χιλιάδες λίτρα πόσιμου νερού χάνονται, από σπασμένο αγωγό της ΔΕΥΑΗ, κοντά στις πηγές της Σκέφαρης Κίνδυνοι και για την δημόσια υγεία από την επαφή με φυτοφάρμακα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.