Πέρδικα Ηγουμενίτσας: Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον

Πέρδικα  Ηγουμενίτσας: Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον


Δεν έχουν περάσει παρά μερικά χρόνια, από τον ξεσηκωμό των Περδικιωτών, ενάντια στη διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου από το χωριό τους.

Κύρια αιτιολογία, ήταν η προστασία του περιβάλλοντος από τη μόλυνση του φυσικού αερίου.

Με αυτή τους την αντίθεση διατράνωναν την ευαισθησία τους και την εικόνα τους ως πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση.

Η πραγματικότητα όμως, η οποία φαίνεται από φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης, τουλάχιστον για μια μερίδα από αυτούς, είναι πολύ διαφορετική.


Κάποιοι από τους κατοίκους της περιοχής, έχουν μετατρέψει το φυσικό περιβάλλον του χωριού τους σε κανονική χωματερή.

Δίπλα στον δρόμο και λίγο πριν φτάσεις στο χωριό, ασυνείδητοι πολίτες πετάνε τα σκουπίδια και τα μπάζα τους σε μία λακκιά.

Τι και εάν στο σημείο, έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσας πινακίδα, με την οποία ενημερώνει πως απαγορεύεται η ρίψη μπαζών και σκουπιδιών.

Οι "ευαίσθητοι" αυτοί πολίτες αδιαφορούν και μολύνουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον, με την εικόνα αυτή, να την αντικρίζουν καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες που επιλέγουν τις παραλίες της Πέρδικας για τα μπάνια τους και τις διακοπές τους.

Καλό θα ήταν να έβγαινε και τώρα ένα ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης του χωριού, που θα καταδικάζει αυτή τη συνεχόμενη νοοτροπία των συγχωριανών τους.

Πέρδικα Ηγουμενίτσας: Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον Πέρδικα  Ηγουμενίτσας: Κανένας σεβασμός στο περιβάλλον Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.