Ο Αλβανός δήμαρχος με την ελληνική ιθαγένεια Με ψευδείς βεβαιώσεις από τις αρχές των Ιωαννίνων

Ο Αλβανός δήμαρχος με την ελληνική ιθαγένεια
Με ψευδείς βεβαιώσεις από τις αρχές των Ιωαννίνων


Βαθιά εκτεθειμένες είναι δημόσιες υπηρεσίες και κρατικοί λειτουργοί, οι οποίοι εδώ κι ενάμισι χρόνο περίπου χορήγησαν την ελληνική ιθαγένεια στον σημερινό δήμαρχο Χειμάρας Γκιέργκι Γκόρο.

Κι αυτό όχι επειδή ήταν γνωστή η ανθελληνική δράση του, στην περιοχή, αλλά γιατί δήλωσε ψευδώς ως τόπο μόνιμης κατοικίας τα Γιάννινα!!!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκαλύπτει το "Πρώτο Θέμα", στις 29 Απριλίου του 2014, η τότε Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, έκανε αποδεκτή και υπέγραψε την αίτηση που είχε καταθέσει ένα χρόνο νωρίτερα ο κ. Γκόρο, προκειμένου να πολιτογραφηθεί Έλληνας και να αποκτήσει την Ελληνική ιθαγένεια.

Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 14 Μαίου 2015 οπότε ο κ. Γκόρο πήρε και ελληνική ταυτότητα η οποία εκδόθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων.

Είναι απορίας άξιον ποιά υπηρεσία βεβαίωσε ότι ο σημερινός δήμαρχος Χειμάρας είναι μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων, όταν η δράση του και η πολιτική του ενασχόληση ήταν γνωστές όχι μόνο την τελευταία διετία αλλά χρόνια πριν!

Τις τελευταίες ημέρες ο Γκιέργκι Γκόρο -ή Γιώργος Γκόρος- είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κατεδάφιση του Ναού του Αγίου Αθανασίου. Απόλυτα ταυτισμένος με την εθνικιστική ρητορική της κυβέρνησης Ράμα, έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές -δημόσια- ότι στην περιοχή της Χειμάρας δεν υπάρχει Ελληνική μειονότητα παρά μόνο "δίγλωσσοι Αλβανοί".

Απομένει οι ελληνικές αρχές να διερευνήσουν την υποθέση και να ξεκαθαρίσουν πλέον κάτω απο ποιές συνθήκες και με ποιού την ευθύνη, δόθηκε η ελληνική ιθαγένεια στον σημερινό δήμαρχο Χειμάρας.
 
Ο Αλβανός δήμαρχος με την ελληνική ιθαγένεια Με ψευδείς βεβαιώσεις από τις αρχές των Ιωαννίνων  Ο Αλβανός δήμαρχος με την ελληνική ιθαγένεια Με ψευδείς βεβαιώσεις από τις αρχές των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 31, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.