Δήμος Ηγουμενίτσας: Έδωσαν 1.000€ για διδακτορική διατριβή, συγγενή Αντιδήμαρχου

Δήμος Ηγουμενίτσας: Έδωσαν 1.000€ για διδακτορική διατριβή, συγγενή Αντιδήμαρχου


Σε μία ακόμα ηθική αλλά και ουσιαστική παρατυπία, προχώρησε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ηγουμενίτσας.

Στη συνεδρίαση τις 27 Ιουλίου 2014, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηγουμενίτσας, κα Ρεγγίνα Δηλαβέρη, εισηγήθηκε το 11ο θέμα με τίτλο «Έγκριση διάθεσης ποσού για αγοράβιβλίωνν».

Σύμφωνα με την εισήγηση της Αντιδημάρχου "Ο συντοπίτης μας κ. Χαράλαμπος Φούκης μας απέστειλε την με αριθμ. πρωτ. 17471/23-7-2015 επιστολή του με την οποία μας ενημερώνει ότι προσφάτως εκδόθηκε σε βιβλίο περίληψη της διδακτορικής διατριβής του με τίτλο «Η εκπαίδευση στη Θεσπρωτία (1872-1913). Οργάνωση - Διοίκηση – Λειτουργία» με την παράκληση να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την αγορά αντιτύπων του συγκεκριμένου βιβλίου (το καθένα τιμάται 20 ευρώ) προκειμένου αυτά να διατεθούν στις βιβλιοθήκες των σχολείων, καθώς επίσης, στους πνευματικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της περιοχής. Ενόψει των ανωτέρω προτείνω τη διάθεση του ποσού των 1.000,00 € για την αγορά του συγκεκριμένου βιβλίου (ήτοι 50 βιβλία Χ 20 ευρώ) προκειμένου αυτά να διατεθούν στις βιβλιοθήκες   των   σχολείων,   καθώς   επίσης,   στους   πνευματικούς,   πολιτιστικούς   και κοινωνικούς   φορείς  της  περιοχής"

Ο δήθεν "συντοπίτης" κ. Χαράλαμπος Φούκης, είναι από τα Γιάννενα και είναι πρώτος ξάδερφος του συζύγου της Αντιδημάρχου κας Δηλαβέρη, άρα για την ίδια υπήρχε κώλυμα.
Για το λόγο αυτό, η κα Δηλαβέρη, δεν θα έπρεπε καν παρευρίσκεται και να ψηφίσει για το συγκεκριμένο θέμα, πόσο μάλλον να είναι η εισηγήτριά του.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σύμβουλος που ενώ είχε κώλυμα,  έλαβε μέρος στη συνεδρίαση, διαπράττει σοβαρή παράβαση καθήκοντος και τιμωρείται με την ποινή της αργίας, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία,  ενώ η  σχετική απόφαση είναι εκ του νόμου άκυρη. 
Τελικά, ο Δήμος Ηγουμενίτσας, μπορεί να μην έχει χρήματα για τη καθαριότητα της πόλης, για το πράσινο, για τις παιδικές χαρές κτλ, έχει όμως χρήματα για τους συγγενείς των Αντιδημάρχων του.

Κατά τις τοποθετήσεις τους, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους για τη συγκεκριμένη προμήθεια και δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «παρών» για τους κάτωθι λόγους: 
• Το  συγκεκριμένο βιβλίο αφορά περίληψη διδακτορικής διατριβής και προφανώς δεν είναι η διδακτορική διατριβή στο σύνολό της. 
• Η   διδακτορική διατριβή εκδίδεται στα πλαίσια μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών και αφορά ένα σύγγραμμα επιστημονικού επιπέδου. Άρα ο πονήσας το σύγγραμμα αυτό υποχρεούται να το εκδώσει προκειμένου να πάρει την ιδιότητα του διδάκτορος. 
• Στο συγκεκριμένο βιβλίο δεν έχουμε μια διαχρονική περίοδο μέχρι τα πρόσφατα χρόνια που  ίσως να υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αυτό γίνεται γιατί ακριβώς το θέμα της διατριβής είναι εξειδικευμένο, δεν είναι ελεύθερη επιλογή του συγγραφέα. Είναι ένα θέμα το οποίο προέρχεται σε συνεργασία – συνεννόηση  με τον επιβλέποντα καθηγητή . 
• Επειδή πρόκειται για διδακτορική διατριβή, ήταν επιλογή του συγγραφέως εάν θα το δημοσιεύσει  σε βιβλίο ή όχι. 
• Τέλος , κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δήλωσαν ότι δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο, οπότε δεν μπορούν να εκφέρουν γνώμη.

Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία, ενέκρινε τη διάθεση του ποσού των 1.000€ για αγορά πενήντα (50) βιβλίων (Δείτε ΕΔΩ).

Παρών   δήλωσαν   οι   δημοτικοί   σύμβουλοι   κ.κ.   Παππάς   Θωμάς,   Καραλή   Χριστίνα, Ευστρατίου Μιχαήλ, Ντάνης Γεώργιος, Γούλα Δήμητρα, Γόγολος Ιωάννης, Δήμας Θεόδωρος και Πάκος Δημήτριος, για τους στις τοποθετήσεις τους αναφερόμενους λόγους.
Δήμος Ηγουμενίτσας: Έδωσαν 1.000€ για διδακτορική διατριβή, συγγενή Αντιδήμαρχου Δήμος Ηγουμενίτσας: Έδωσαν 1.000€ για διδακτορική διατριβή, συγγενή Αντιδήμαρχου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.