ΕΚΛΟΓΕΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Πολίτες της Θεσπρωτίας σε αυτήν την κρίσιμη ιστορικά στιγμή για την πατρίδα μας, το μεγάλο ζητούμενο της επόμενης μέρας των εκλογών είναι η δημιουργία ενός οδικού χάρτη που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στη μετά μνημόνιο εποχή. 

Βασική προϋπόθεση είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία ώστε να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα για επόμενα 4 χρόνια, χωρίς να ξεπηδούν από τις κοινοβουλευτικές ομάδες “αριστερές πλατφόρμες” και χωρίς πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς, φαινόμενα που ζήσαμε τον τελευταίο καιρό με αποτέλεσμα να πέφτουν συνεχώς κυβερνήσεις, και να διεξάγονται εκλογές σχεδόν κάθε 6 μήνες. 

Άμεσα πρώτο μέλημα της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι η ανακούφιση των συμπολιτών μας που ζουν στα όρια της φτώχειας με τη θέσπιση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε όλους τους δήμους της χώρας (κάτι που είχε εφαρμοστεί παλαιότερα πιλοτικά) με πόρους του Ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου και με μηδενική επιβάρυνση του εθνικού προϋπολογισμού. 

Εντύπωση προκαλεί η παντελής άγνοια του εν λόγω ταμείου από αυτούς που τάχα κόπτονται για τους οικονομικά ασθενέστερους. 

Στη συνέχεια άμεσα πρέπει να αξιοποιηθεί το αναπτυξιακό πακέτο 30 δις ευρώ κοινοτικών κονδυλίων που έχουν εξασφαλιστεί ήδη εδώ και κάποια χρόνια και λιμνάζουν, μέσω θέσπισης φορολογικών κινήτρων για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων (η χώρα μας είναι η μόνη χωρίς φορολογικά κίνητρα) και μέσω ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού για την κάθε τοπική κοινωνία. 

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τα capitals controls και την καταστροφή χιλιάδων επιχειρήσεων που επέφερε, το κλείσιμο μεγάλων μονάδων όπως στις Σκουριές, την ακόμα μεγαλύτερη φορολόγηση αγροτών-ελευθερων επαγγελματιών, τον τετραπλασιασμό των εισφορών του ΟΓΑ , την αύξηση στο 23% των βασικών ειδών, τα χιλιάδες κενά σε παιδεία- υγεία κτλ, όλα αποτελέσματα μιας 6μηνης κάκιστης διαπραγμάτευσης , ίσως η μόνη δέσμευση που τείνει να υλοποιήθει από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης της κυβέρνησης σύριζα- καμμένου είναι η δημιουργία 700 χιλ. νέων θέσεων εργασίας για τους έλληνες πολίτες: 300 χιλ. στην Αυστραλία, 200 χιλ. στη Γερμανία και άλλες 200 χιλ. στον υπόλοιπο κόσμο. 

Έπειτα η νέα κυβέρνηση όσο η πολιτική και οικονομική κατάσταση σταθεροποιείται θα πρέπει να αμβλύνει τις αντιαναπτυξιακές πτυχές των μνημονίων (όπως η υπερφορολόγιση) μέσω σοβαρής επαναδιαπραγμάτευσης , δημιουργικής σαφήνειας και σχηματισμό συμμαχιών μέσα στην Ε.Ε. και επιπλέον να επιδιώξει να απομειωθεί το δημόσιο χρέος χωρίς μονομερείς ενέργειες με κάθε πρόσφορο τρόπο. 

 Στη συνέχεια μέσω προοδευτικών μεταρρυθμίσεων σε κάθε τομέα της δημόσιας σφαίρας να μπορέσουμε επιτέλους να γίνουμε ένα κανονικό κράτος με ανταγωνιστική οικονομία και ανταποδοτικές κοινωνικές δομές ώστε με γοργά βήματα να βγούμε από τα μνημόνια και να ξανακερδίσουμε την ελπίδα. 

Γεωργίου Γιάννης 
 Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης 
(ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) στη Θεσπρωτία.
ΕΚΛΟΓΕΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015, Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Επιτέλους ένας νέος άνθρωπος που μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη Θεσπρωτία. Η θητεία του στο ΠΥΣΔΕ χαρακτηρίζεται αψεγάδιαστη, αμερόληπτη και δικαιότατη όπως όλοι οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν.
    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σελίδες

Από το Blogger.