Γνωρίστε τους 4 υποψήφιους της Λαϊκής Ενότητας στην Θεσπρωτία

Γνωρίστε τους 4 υποψήφιους της Λαϊκής Ενότητας στην Θεσπρωτία







Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ με την μορφή που τον ξέραμε, δεν υπάρχει πια. Από τη στιγμή που ο παραιτηθείς πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπέγραψε και έφερε μνημόνιο προς ψήφιση στη βουλή, διέσπασε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ηγετική του ομάδα κατάφερε μέσα σε μια βδομάδα να μετατρέψει το ΟΧΙ σε ΝΑΙ!. Το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο της κυβέρνησης του Μαξίμου, έρχεται να εδραιώσει τα 2 προηγούμενα του ΠΑΣΟΚ- ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ. Ως γνωστόν, πάνω τους έσπασαν τα μούτρα όλα τα κόμματα που τα έχουν υπογράψει. Σειρά τώρα έχει κι ο νέος Σύριζα.

Δυστυχώς, αρκετά στελέχη του Σύριζα άρχισαν ήδη να υιοθετούν την ΤΙΝΑ, τη γνωστή ρήση της κυρίας Θάτσερ, «ότι δεν υπάρχει εναλλακτική».

Πράγματι το 3ο μνημόνιο είναι και το χειρότερο, διότι δεν επιτρέπει οποιαδήποτε αλλαγή. Κανένα σχέδιο νόμου δεν μπορεί να ψηφιστεί αν δεν έχει προηγουμένως την έγκριση του κουαρτέτου. Σύμφωνα με την άποψη Ξένων και Ελλήνων κορυφαίων οικονομολόγων μας περιμένει βαθύτερη ανεργία, φτωχοποίηση και περισσότερη λιτότητα. Ηγετικά στελέχη του Σύριζα αν και υπέγραψαν τη συμφωνία, δεν τη θεωρούν διαχειρίσιμη. Δεσμεύονται όμως ότι θα την υλοποιήσουν (ο ορισμός του παράλογου σε νέα έκδοση).

Ανάμεσα στη βούληση των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων που εκφράστηκε με το βροντερό «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος και της απελθούσας βουλής υπάρχει αγεφύρωτο χάσμα.

Η Λαϊκή Ενότητα δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα μνημονιακό κόμμα, καθότι και ο νέος Σύριζα ανήκει πια στα μνημονιακά κόμματα. Γι΄ αυτό σας καλούμε να τα καταψηφίσετε και να υπερψηφίσετε τη «Λαϊκή Ενότητα», προκειμένου να οργανώσουμε και συντονίσομε από κοινού την αντίσταση απέναντι στις μνημονιακές δυνάμεις, τις οικονομικές και πολιτικές Ελίτ εντός της ΕΕ που υποστηρίζουν και στηρίζουν αδιέξοδες πολιτικές αυστηρής λιτότητας.

Πέντε χρόνια λιτότητας είναι αρκετά. Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ προτείνει διακοπή αποπληρωμής του χρέους, προκειμένου να ανοίξει η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Να παλέψουμε για την αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων. Να ανατρέψουμε τη λιτότητα, για να μπούμε σε πορεία ανάπτυξης, σε αναδιανομή του πλούτου, σε ανάκτηση δύναμης. Διότι, μόνο, λαός που είναι αποφασισμένος να παλέψει, μπορεί να πετύχει τους στόχους του. Αυτό μας διδάσκει η ιστορία όλων των προηγούμενων κοινωνικών κατακτήσεων.

• Πέντε χρόνια λιτότητας είναι αρκετά.

• Όχι στη μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους.

• Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων και προστασία της δημόσιας περιουσίας.

• Ανάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και της εθνικής αξιοπρέπειας.

• Όχι μέχρι τέλους, «μέχρι να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση».

ΤΟ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ

Γνωρίστε τους 4 υποψήφιους της Λαϊκής Ενότητας στην Θεσπρωτία Γνωρίστε τους 4 υποψήφιους της Λαϊκής Ενότητας στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.