ΚΑΘ’ ΕΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΚΑΘ’ ΕΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Όταν δημότες του Καποδιστριακού Δήμου Μαργαριτίου, διεκδικούσαν και δικαιωνόταν από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, αποζημιώσεις του Ν.1943/1991, όπως τροποποιήθηκε από τον Ν.2690/1999, επειδή οι υπηρεσίες του αρνούνταν να απαντούν σε αιτήματά τους, θεωρήσαμε ότι έφταιγε η μη επάρκεια σε γνώσεις του προσωπικού.
Να όμως, που και τώρα, ο και του Καλλικρατικού Δήμου, Δήμαρχος Ιωάννης Λώλος, ασκεί την ίδια πολιτική, απέναντι στους πολίτες.
Μας το κατήγγειλαν και δεν το πιστεύαμε. Γι’ αυτό και απευθυνθήκαμε προσωπικά στις υπηρεσίες του Δήμου, για να ζητήσουμε στοιχεία και πληροφορίες που είχαν να κάνουν με τη νόμιμη και υπέρ του δικαίου εύρυθμη λειτουργία, ως έχοντες άμεσα ατομικά, επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα.
Ήδη βρισκόμαστε στο τέλος της προθεσμίας των ενενήντα ημερών (τριμήνου) από της υποβολής των αιτήσεων, και ο Δήμος απαξιεί να απαντήσει, θεωρώντας την Δημοτική Αρχή, ως υπεράνω νόμων και κωδίκων.
Φοβούμαστε πως η από το δημοσιογραφικό καθήκον υποχρέωσή μας να ασκήσουμε κριτική (και) στον Δήμο, όπως πράττουμε για περίπου τρεις δεκαετίες, έχει θίξει τον Δήμαρχο Ιωάννη Λώλο και πιθανότατα τους άμεσους συνεργάτες του, οι οποίοι, αποδεικνύεται πως τον έχουν προσπεράσει, παραμερίζοντας τον, όπως λέει ο λαός.
Αν, ασφαλώς, τα θέματα ήταν αυστηρώς προσωπικά του ή και οικογενειακά του, θα είχε απόλυτο δίκιο.
Όμως ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης, όπως τον θέλει ο νομοθέτης, δεν του δίνει κανένα απολύτως δικαίωμα να θεωρεί τον Δήμο σπίτι του ή οικογενειακή του επιχείρηση.
Βέβαια, η σύγχρονη πολιτική αντίληψη και ο παγκόσμια επιβαλλόμενος πολιτικός πολιτισμός, επιβάλουν σε κάθε αιρετό ή και διορισμένο κρατικό υπάλληλο, την υποχρέωση να δημοσιοποιεί τη δική του θέση και άποψη, σε κάθε κριτική ή παρατήρηση.
Πολύ δε περισσότερο όταν η κριτική, του ασκείται δημόσια και υπεύθυνα, από τα έγκριτα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Στα οποία, η δημοσιογραφική δεοντολογία, επιβάλει την άμεση δημοσιοποίηση οποιασδήποτε απάντησης, από την ίδια θέση του μέσου.
Να υποθέσουμε ότι ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει Ελληνική γραφή; Όχι ασφαλώς.
Γιατί επάξια διαθέτει πτυχίο Ανώτατης Εκπαίδευσης.
Αλλά και αγράμματος αν ήταν, η Πολιτεία έχει φροντίσει να στελεχώσει το γραφείο του με πολλούς έμπειρους Επιστήμονες ως προσωπικούς του συμβούλους ή συνεργάτες και με παχυλούς μισθούς, από το στέρημα των Ελλήνων.
Άρα, η άρνησή του να απαντά στα αιτήματά μας (και) ως δημοτών, αλλά και ως εκπροσώπων ΜΜΕ, έχει να κάνει ή με προαποφασισμένη πολιτική του επιλογή ή και ακόμη με κάποια συναισθήματα, τα οποία και τον καθοδηγούν σ’ αυτήν την πολιτική συμπεριφορά.
Είναι κατανοητό, λοιπόν, πως με οποιαδήποτε ιδιότητά μας, έχουμε χρέος να κάνουμε χρήση των διατάξεων των παραπάνω νόμων, προσφεύγοντας, παράλληλα, τόσο στις διοικητικές Αρχές (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Συνήγορος του Πολίτη) όσο και την Ελληνική Δικαιοσύνη.
Ασφαλώς η υπόθεση έχει ενδιαφέρον και γι’ αυτό θα επανέλθουμε.
ΚΑΘ’ ΕΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΘ’ ΕΞΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΠΗ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 14, 2015 Rating: 5

1 σχόλιο:

Σελίδες

Από το Blogger.