ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ … ΒΑΡΙΔΙΑ

ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ … ΒΑΡΙΔΙΑ


Σκληρό κείμενο κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ, ο «Αριστείδης Αλωπεκής» μα που, σε ότι αφορά τις διοικητικές υπηρεσίες του Δήμου Φιλιατών, δεν απέχει της πραγματικότητας.
Είναι απορίας άξιο που, ενώ στην Ελληνική Επικράτεια, ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος, έχει αποβάλλει τη νοσηρή νοοτροπία του παρελθόντος, στο Δήμο Φιλιατών ισχύει το αντίθετο.
Είναι αλήθεια πως η νέα Δημοτική Αρχή, με την ευθύνη και καθοδήγηση του Δημάρχου Σπύρου Παππά, επιχειρεί να δώσει νέα πνοή στις σχέσεις Δήμου – πολιτών.
Είναι όμως εξίσου αλήθεια πως αυτή η προσπάθεια προσκρούει, εδώ και έναν χρόνο, σ’ έναν φράχτη αδιαπέραστο, γιατί οι υπάλληλοι του Δήμου, αρνούνταν τον ρόλο της έννοιας του «υπαλλήλου» απέναντι των πολιτών.
Επιμένουν να διεκδικούν τον ρόλο του δυνάστη γραφειοκράτη, προκειμένου, μάλλον, να ικανοποιήσουν κάποια ατομικά συμπλέγματα, που έχουν να κάνουν με τα κενά, τόσο στη γνώση των αντικειμένων, όσο και στην έννοια του δημοσιοϋπαλληλικού καθήκοντος.
Δεν σέβονται ούτε την προσωπικότητα όσων τολμούν να προσφύγουν στις υπηρεσίες, αλλά αντίθετα τους αντιμετωπίζουν με το γνωστό βλοσυρό βλέμμα των δεκαετιών του ’50 και ’60, του προηγούμενου αιώνα.
Δεν διστάζουν δε, ανταποκρινόμενοι στα τυχόν παράπονα των πολιτών, να σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους, επικαλούμενοι τον φόρτο εργασίας και τον μειωμένο αριθμό των υπαλλήλων.
Ανερυθρίαστα όμως, ακόμη και όταν τα γεροντάκια (η συντριπτική πλειοψηφία των κατοικοδημοτών του Δήμου Φιλιατών) στέκονται αμήχανα μπροστά τους, να παίζουν με τους υπολογιστές ή τα κινητά τους, νομίζοντας πως έτσι θα τους σπάζουν τον … τσαμπουκά.
Όμως η υπόθεση δεν πάει άλλο.
Και δεν πάει γιατί οι παραπονούμενοι κατοικοδημότες και εν γένει συναλλασσόμενοι με τις υπηρεσίες, που απευθύνονται στην πολιτική ηγεσία του Δήμου, ακόμη στον Δήμαρχο προσωπικά, δυστυχώς, παίρνουν την ίδια απάντηση, που μόνο ξύλινη γλώσσα θα την έδινε, ότι δηλαδή δεν μπορεί να πείσει τους υπαλλήλους να κάνουν το καθήκον τους.
Επειδή δεν πάει άλλο, το μόνο που απομένει στους πολίτες, είναι να προσφύγουν στον Συνήγορο του Πολίτη, στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Χωρίς αυτό βέβαια να τιμά την Δημοτική Αρχή και κυρίως τον Δήμαρχο.
Προκειμένου δε, να μην θεωρηθεί ότι γενικολογούμε, πρώτοι θα το πράξουμε εμείς.
Μέχρι τότε όμως, ο Δήμαρχος οφείλει να πάρει τα μέτρα του.
Να εφαρμόσει τον Δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων μη εξαιρουμένων και των ποινικών νόμων, προκειμένου να επιβάλει την τάξη. Η αξιολόγηση ισχύει κατά νόμο.
Στο κάτω – κάτω η ευθύνη της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου, είναι αποκλειστικά δική του.
Ασφαλώς και θα επανέλθουμε σύντομα.
ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ … ΒΑΡΙΔΙΑ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΠΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΑ … ΒΑΡΙΔΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.