Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ
Άλλες φορές, στα καλά χρόνια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Δήμαρχοι, προέβαιναν σε δηλώσεις τους για τα πρώτα πεπραγμένα τους, τόσο στις πρώτες εκατό μέρες, όσο κυρίως στο τέλος του πρώτου χρόνου της θητείας τους.
Ασχέτως αποτελέσματος του έργου τους, τηρούσαν αυτή την αρχή με θρησκευτική ευλάβεια, τιμώντας έτσι το δικαίωμα των δημοτών τους στην ενημέρωση.
Αυτό δε το γεγονός αποκτούσε μεγαλύτερη αίγλη και προκαλούσε εντονότερο ενδιαφέρον, από το ότι σ’ αυτές τις συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, οι Δήμαρχοι, επικαλούμενοι, τόσο το δικαίωμα, όσο και την υποχρέωση των πολιτών, στη συμμετοχή τους στα κοινά, καλούσαν όλους τους δημότες τους να ενώσουν τις δυνάμεις μαζί τους, για να ξεπεράσουν νικηφόρα (ήταν η πλέον συνηθισμένη φράση) τα όποια εμπόδια συνάντησαν σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, για την επιτυχή έκβαση του έργου τους, όπως το είχαν υποσχεθεί προεκλογικά.
Κατά την πρώτη Καλλικρατική Αυτοδιοίκητική περίοδο, αυτό το χρέος το επιτελούσε ευσυνείδητα η Δήμαρχος Σουλίου, η οποία (και) για τον λόγο αυτό κέρδισε τον σεβασμό, την αγάπη και τη συμπάθεια όλων, σε σημείο που της απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος της «νύφης» της Παραμυθιάς.
Όλα τα παραπάνω θα ήταν αχρείαστα, αν φέτος, με την λήξη του πρώτου χρόνου της θητείας των Δημοτικών μας Αρχόντων, δεν επικρατούσε η απόλυτη σιωπή, που πολλοί την ταύτισαν και με την απαξία, απέναντι των δημοτών τους.
Δεν είχε κανείς την ψευδαίσθηση ότι ο τρεις Δήμαρχοι, θα πετύχαιναν το θαύμα.
Τη μνημονιακή λαίλαπα, ασφαλώς και την ένοιωσαν δυνατά οι Δήμοι της Χώρας.
Αυτό όμως δεν δικαιολογεί κανέναν τους, να επιδιώξει να … κρυφτεί πίσω από τα μνημόνια.
Εξ άλλου είναι πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν (πάρα πολλοί τα έκαναν) οι Δήμαρχοι, χωρίς να απαιτούνται δαπάνες.
Από τις στήλες τούτες, πολλές φορές και τώρα και τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε απαριθμήσει πολλά απ’ αυτά.
Για όλα τα παραπάνω, θαρρούμε πως υποχρεούμαστε να θυμίσουμε στους τρεις μας Δημοτικούς Άρχοντες, αυτό το σχεδόν θεσμοθετημένο χρέος, έστω και λίγο καθυστερημένα.
Ελπίζουμε πως θα καταδεχθούν.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.