ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Είναι αλήθεια πως η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, δεν έκρυψε την ικανοποίηση για την απόφαση να απαλλαγεί ο θεσμός της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, από τους διορισμένους πολιτικούς.
 
Κι αυτό γιατί, κατά τον μικρό της βίο, απογοήτευσε, μιας και υποτάχθηκε από την πρώτη στιγμή στον πλέον αρρωστημένο κομματισμό.
 
Ο θεσμός αυτός ασκεί διοικητικό και όχι άλλου είδους έλεγχο, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Μέχρι την ημέρα που η Αποκεντρωμένη Διοίκηση είχε επικεφαλής διορισμένο πολιτικό πρόσωπο, οι έλεγχοι κυρίως γίνονταν αλά καρτ και ανάλογα με τις κομματικές σχέσεις αυτού με τους Δημάρχους.
 
Στην ουσία δε γίνονταν ουσιαστικός έλεγχος.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, η συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Αρχόντων, θέτοντας εαυτούς υπεράνω νόμων, μα διατηρήσουν τους Δήμους ως πρωταγωνιστές της Ελληνικής διαφθοράς, για να γεμίζουν οι χιλιάδες – σελίδες των εκθέσεων του Συνηγόρου του Πολίτη, με παρατηρήσεις, που δεν τιμούν κανένα Κράτος του πολιτισμένου κόσμου.
 
Δυστυχώς η ανυπαρξία ελέγχων στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, συνεχίζεται και τώρα, που επικεφαλής τους είναι κρατικοί υπάλληλοι καριέρας.
Το γεγονός αυτό έχει προβληματίσει τον Ελληνικό λαό.
 
Δεν γνωρίζουμε αν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, έχουν πρόβλημα έλλειψης προσωπικού ή θα επικαλεστούν φόρτο εργασίας.
Να είναι βέβαιοι πως δεν πείθουν κανέναν. Αντίθετα θα ενισχύσουν τις υποψίες βάλτωσης και των υπηρεσιών αυτών, κατά την Ελληνική δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατική νοοτροπία.
 
Είναι γεγονός ότι οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αγνοούν τον ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και ιδιαίτερα του Επαρχιακού Τύπου.
Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση μένει απαθείς στα όσα «σκάνδαλά» αναδεικνύουν αυτά τα ΜΜΕ.
Όμως ο λαός, που, είναι το μεγάλο θύμα κάθε έννομης πράξης των Δημοτικών Αρχών, είτε τις ζει άμεσα είτε ενημερώνεται γι’ αυτές από τα τοπικά ΜΜΕ.
 
Με αυτά τα δεδομένα, υποχρεούμαστε να προβούμε σε ανοιχτή επιστολή προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με την ελπίδα ότι θα αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι του λαού, των θεσμών, των νόμων και της εύρυθμης λειτουργίας των Κρατικών μηχανισμών.
 
Δεν θα γενικεύσουμε το θέμα.
Τουλάχιστον για σήμερα, θα περιοριστούμε σ’ αυτό της κατάτμησης των έργων και των απευθείας αναθέσεων.
Πράξη που είναι και διώκεται ως κακουργηματική και ακριβώς εκεί είναι η τεράστια ευθύνη της Αποκεντρωμένη Διοίκησης.
 
Ζητάμε, λοιπόν, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος και μετά από υπηρεσιακή έρευνα, να δώσει στη δημοσιότητα αυτά τα στοιχεία, ονομαστικά ανά Δήμο της Θεσπρωτίας:
- Σε πόσα έργα έγιναν κατατμήσεις και κατά πόσο αυτές ήταν έννομες.
- Σε πόσες απευθείας αναθέσεις έχουν προβεί, ονομαστικά με τους τίτλους τους και τα αντίστοιχα ποσά και κατά πόσο αυτές ήταν σύννομες.
- Στη συνέχεια, εάν διαπιστώσουν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις, σε ποιες διοικητικές αποφάσεις θα προβεί και αν απαιτηθεί η παραπομπή τους στις αρμόδιες Δικαστικές Αρχές.
Ελπίζουμε και ευχόμαστε να αποδείξει ότι σέβεται τα δικαιώματα του λαού και ιδιαίτερα αυτό της ενημέρωσης.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.