Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στη Παραμυθιά

Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στη Παραμυθιά
 
Αποβλέποντας στη μεγαλύτερη λαμπρότητα και τον επίσημο εορτασμό της ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, για όλη τη διοικητική περιφέρεια του Δήμου Σουλίου, καθορίζουμε το πρόγραμμα εορτασμού, ως εξής: 1. Γενικό σημαιοστολισμό σε όλη την Επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου. 2. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου..Τρίτη 27 ΟκτωβρίουΏρα 11:00΄. Απότιση φόρου τιμής από μαθητές/τριες των σχολείων της Δημοτικής κοινότητας Παραμυθιάς στο Μνημείο των Ηρώων (Σχολείο Βούλγαρη), που θα προσέλθουν συντεταγμένοι με επικεφαλής καθηγητές και δασκάλους. Στη συνέχεια θα ψάλλει τρισάγιο, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων..Τετάρτη 28 ΟκτωβρίουΏρα 07:30΄: Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
Ώρα 10:00΄ : Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δονάτου.
Ώρα 10:15΄ : Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δονάτου στην Παραμυθιά, στην οποία καλούνται να προσέλθουν και να παραστούν: Ο Μητροπολίτης Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ. κ. ΤΙΤΟΣ, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης Θωμάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ενότητας Θεσπρωτίας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παραμυθιάς, οι Πρόεδροι και οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Δήμου Σουλίου, οι Πρόεδροι των Δ. Σ. των Ν.Π.Δ.Δ, οι κ. κ. Διευθυντές και Προϊστάμενοι των Δημοσίων Υπηρεσιών, οι κ. κ. Διευθυντές των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου, ο κ. Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ο κ. Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Παραμυθιάς, Στρατιωτικοί και Αστυνομικοί εν ενεργεία και αποστρατεία με στολή, Πρόεδροι εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων και αναπήρων και εκπρόσωποι των παραρτημάτων αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων. Διοικητικά Συμβούλια όλων των Συλλόγων, Ενώσεων, Φορέων, Συνδέσμων και Οργανώσεων, ολος ο λαός της πόλης, οι κ. κ. Προϊστάμενοι Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της πόλης, παρακαλούνται να μεριμνήσουν για να οδηγηθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές σε τμήματα, κατά την πρέπουσα τάξη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός κα. Αλεξανδρή Ελένη (Φιλόλογος) από το Γυμνάσιο Παραμυθιάς.
Μετά τον πανηγυρικό της ημέρας θα ακολουθήσει στο Ηρώο Σουλιωτών, που βρίσκεται έξω από τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Δονάτου, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή προς τιμή των ένδοξων νεκρών. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Ώρα
Ώρα 11:00΄ : Μαθητική παρέλαση, προ των επισήμων, επί της οδού Κ. Καραμανλή. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Βούλγαρη, με παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς από χορευτικά τμήματα του δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς.
Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στη Παραμυθιά Πρόγραμμα εορτασμού 28ης Οκτωβρίου στη Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Οκτωβρίου 24, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.