ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ Γ. ΚΩΛΕΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ Γ. ΚΩΛΕΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


Τις απαραίτητες από μέρους του διευκρινήσεις για τα πραγματικά χρέη του Δήμου, μας έδωσε με επιστολή του ο π. Αντιδήμαρχος Οικονομικών (της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής) Γιώργος Κωλέττας, τις οποίες και δημοσιεύουμε, αφού τον ευχαριστούμε γι’ αυτό:
 
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Κύριε Διευθυντά,
Στη εφημερίδα σας Τόλμη στις 8/10/2015 με αριθμό φύλλου 850 στο άρθρο σας κου αναφέρεται στη συζήτηση για την έγκριση απολογισμού/ισολογισμού και οικονομικών καταστάσεως χρήσης από 1/1/2014 έως 31/12/2014 διερωτάστε για τα χρέη του Δήμου και σε ποια τελικά ποσά ανέρχεται και μάλιστα με μήδους.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση αναφέρθηκα τόσο στο πλεόνασμα για μια ακόμη χρονιά, όσο και για τα χρέη του Δήμου και συγκεκριμένα ενημέρωσα το σώμα ότι οι οφειλές των προμηθευτών έχουν μειωθεί στις 530.000 ευρώ από 1.576.000 ευρώ που ήταν το 2013, ήτοι δηλαδή μειωμένο κατά 1.046.000 ευρώ κι αυτό σε μία οικονομική χρήση. Αν λοιπόν διαβάζατε το ισολογισμό τόσο εσείς όσο και οι αξιότιμοι δημοτικοί σύμβουλοι θα διαπιστώνατε όπως σας το δείχνω και στο ισολογισμό , ότι αυτό είναι το αναγραφόμενο ποσό οφειλής στους προμηθευτές. 
Για να συνεχίσω δε την αναφορά μου στο υπόλοιπο χρέος του Δήμου το ποσό των 463.167 ευρώ οφειλή αιρετών ως βραχυπρόθεσμη υποχρέωση που επίσης σας το επιδεικνύω στο αντίγραφο του ισολογισμού. 
Αν επίσης διαβάζατε και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών το οποίο επίσης διανεμήθηκε και μάλιστα με την υπογραφή του δημάρχου τότε θα διαπιστώνατε ότι το σύνολο των οφειλών ανέρχεται στο ποσό του 1.037.705 ευρώ ενώ το σύνολο τω απαιτήσεων ανέρχεται στο ποσό των 4.069.260 ευρώ. 
Όσο για την αναφορά του δημάρχου για άγνωστες απαιτήσεις ή απαιτήσεις δικαστικών αποφάσεων κι αυτές έχουν προβλεφθεί με το ποσό των 911.000 ευρώ στο ισολογισμό με την εγγραφή λοιπές προβλέψεις για κινδύνους και έξοδα ώστε να ισοσκελιστεί ο ισολογισμός και το πλεόνασμα πλεόνασμα.
Όπως αναφέρθηκε από τους ορκωτούς λογιστές και παρά τις συνεχιζόμενες περικοπές των επιχορηγήσεων των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό έγινε μία πάρα πολύ καλή διαχείριση από την προηγούμενη δημοτική αρχή τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών και την Οικονομική υπηρεσία με αποτέλεσμα τα προαναφερθέντα.
Προσωπικά σε ότι με αφορά αυτά διαχειρίστηκα και για αυτά απολογήθηκα. Εάν η Δημοτική επιχείρηση και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης οφείλουν ποσά για τα οποία εσείς κάνετε λόγο και αναφέρεστε ας απολογηθούν αυτοί που τις διαχειρίστηκαν.

Με τιμή
Ο πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών
του Δήμου Ηγουμενίτσας
Κωλέττας Γεώργιος
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ Γ. ΚΩΛΕΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ Γ. ΚΩΛΕΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.