Έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες για τον θάνατο της άτυχης Αγγέλικας Τι λένε οι γονείς και συγγενείς της

Έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες για τον θάνατο της άτυχης Αγγέλικας
Τι λένε οι γονείς και συγγενείς της
 


Νέα στοιχεία για την υπόθεση της 39χρονης Αγγέλικας από την Ηγουμενίτσα, που πέθανε λίγη ώρα αφότου έφερε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της σε ιδιωτική κλινική των Ιωαννίνων αποκαλύπτει σήμερα  το protothema.
 
Το τραγικό περιστατικό συνέβη περίπου πριν δύο εβδομάδες, στις 14 Οκτωβρίου, κι η οικογένεια της άτυχης γυναίκας ψάχνει ακόμα απαντήσεις για το πώς μία ημέρα χαράς κατέληξε σε τραγωδία
Σύμφωνα με τους οικείους της 39χρονης, μητέρα και βρέφος έδειχναν να χαίρουν άκρας υγείας. Η τραγική μητέρα, μάλιστα, που γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, πρόλαβε να πάρει αγκαλιά το μωράκι της και είχε τις αισθήσεις της μετά τη γέννα. Λίγη ώρα αργότερα, εμφανίστηκαν επιπλοκές κι η άτυχη γυναίκα άρχισε να αιμορραγεί. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη στιγμή που διαπιστώθηκε η αιμορραγία πέρασαν περίπου τρεις ώρες μέχρι η 39χρονη να μεταφερθεί από την ιδιωτική κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, που απέχει χρονικά μόλις δέκα λεπτά. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν εκεί οι γιατροί, όμως, ήταν ήδη πολύ αργά για να την επαναφέρουν στη ζωή.

«Ο χαμός του παιδιού μου είναι άδικος. Όλα έβαιναν καλώς και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Σίγουρα πρόκειται για ιατρικό λάθος», λέει ο πατέρας της 39χρονης. 
«Η κόρη μου ήταν υγιής και το παιδί το γέννησε και το είδε. Μετά από λίγο εμφανίστηκε το πρόβλημα. Άφησε ορφανά δύο παιδιά κι έναν άντρα που πρέπει να τα μεγαλώσει μόνος του», προσθέτει, ζητώντας να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. 
«Η κόρη μου δεν είχε κανένα πρόβλημα στην εγκυμοσύνη της κι όλα μέχρι τέλους ήταν καλά. Έφυγε άδικα κι από λάθος», λέει με σπασμένη φωνή κι η μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας.

«Το θέμα είναι ιατρικό. Ακόμα δεν έχουμε τη γνωμάτευση του ιατροδικαστή, γιατί το πόρισμα δεν έχει βγει. Ο σύζυγός της ήταν μαζί όταν γέννησε. Έχουν ένα κοριτσάκι ακόμη, επτά ετών. Από ό,τι γνωρίζω η ανιψιά μου γέννησε φυσιολογικά και το είδε το μωρό της. Πρόλαβε και το πήρε αγκαλιά. Η επιπλοκή εμφανίστηκε μετά από μία ώρα. Είναι βέβαιο ότι ήταν ιατρικό λάθος. Έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες και τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους», σημειώνει και η θεία της 39χρονης.

Υπενθυμίζεται πως ο θάνατος της άτυχης γυναίκας, που άφησε ορφανά από μητέρα ένα παιδάκι επτά ετών κι ένα βρέφος, προήλθε από αιμορραγική καταπληξία. Η 39χρονη, δηλαδή, με βάση την ιατροδικαστική εξέταση, έχασε πάρα πολύ αίμα, ενώ σύμφωνα με πηγές δεν φαίνεται να αντιμετώπιζε κάποιο παθολογικό ζήτημα.

Εντούτοις, οι εργαστηριακές εξετάσεις, που θα έχουν ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, θα δείξουν μέσα από μία σειρά αναλύσεων στα ζωτικά όργανα της άτυχης μητέρας ποια ήταν η ακριβής αιτία που προκάλεσε την ακατάσχετη αιμορραγία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό της θάνατο. 
 
Πηγές της ιδιωτικής κλινικής, πάντως, δηλώνουν στο protothema.gr ότι ιατρικώς έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει.
Έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες για τον θάνατο της άτυχης Αγγέλικας Τι λένε οι γονείς και συγγενείς της Έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες για τον θάνατο της άτυχης Αγγέλικας  Τι λένε οι γονείς και συγγενείς της Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 26, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες