Τουρίστας κατέγραψε μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα σε σπηλιά της Πάργας

Τουρίστας κατέγραψε μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα σε σπηλιά της Πάργας

 
Ένα θαλάσσιο πλάσμα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει στις ελληνικές θάλασσες "συνέλαβε" με την φωτογραφική του μηχανή ένας Σκοτσέζος τουρίστας, που απολάμβανε τις διακοπές του στην Κέρκυρα και την Πάργα.
 
Ο τουρίστας διαπίστωσε πως στις φωτογραφίες που είχε τραβήξει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις σπηλιές της Πάργας, εικονιζόταν ένα πλάσμα που δεν είχε ξαναδεί ποτέ.
 
Όπως εξηγεί στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Foxnews ο Harvey Robertson, ενώ βρισκόταν με το σκάφος του μέσα σε μία σπηλιά στη θάλασσα και απαθανάτιζε το τοπίο, ανακάλυψε ότι άθελά του είχε "συλλάβει" ένα παράξενο πλάσμα.
 
"Δεν έχω ιδέα τι θα μπορούσε να είναι, δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν αυτό", ανέφερε ο 52χρονος. "Τράβηξα την φωτογραφία τυχαία. Ήμουν σε μία θαλάσσια σπηλιά με μία μικρή βάρκα. Προσπαθούσα να φωτογραφίσω τα χρώματα της θάλασσας και κοιτούσα τα νερά", λέει.
 
Βλέποντας τις φωτογραφίες ο Σκοτσέζος ξεκίνησε έρευνα για να μάθει τι ήταν αυτό που είχε τραβήξει, σε αυτές τις έρευνες ζήτησε τη βοήθεια και των ειδικών, χωρίς αποτελέσματα.
 
"Το πλάσμα, που μέχρι στιγμής στάθηκε αδύνατο να αναγνωριστεί από ειδικούς, φέρνει στο νου εικόνες από την ελληνική μυθολογία", καταλήγει ο ίδιος.
 
Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι ένας Ζιφιός, η οποία είναι γνωστό ότι συχνάζει στις θάλασσες της Μεσογείου, άλλοι έχουν σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι το «παιδί της αγάπης, ένας ιπποπόταμος, ακόμα κροκόδειλος» -αλλά μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες ακόμα είναι σε αμηχανία.
 
Ερωτηθείς εάν το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει ένα συνάδελφο Σκωτσέζος σε όλη τη διαδρομή προς την Ελλάδα, ο Robertson απάντησε."Αμφιβάλλω, επίσης, ότι είναι Nessie, δεν είναι πολύ λάτρης της ελληνικής σαλάτας."
Τουρίστας κατέγραψε μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα σε σπηλιά της Πάργας Τουρίστας κατέγραψε μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα σε σπηλιά της Πάργας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.