ΠΑΣΥ Θεσπρωτίας: Ο αγροτικός κόσμος δέχεται επιθεση

ΠΑΣΥ Θεσπρωτίας: Ο αγροτικός κόσμος δέχεται επιθεση
 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - Ποτάμι, έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα για μας τους μικρομεσαίους αγρότες τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και της ΚΑΠ.

Είναι απάτη, για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, που έχουμε και στις οικογένειές μας. Η ανάπτυξη της οικονομίας, της πρωτογενούς παραγωγής ως πυλώνα της, που επικαλούνται ώστε να γίνει η χώρα μας ανταγωνιστική στο πλαίσιο της ΕΕ της ΚΑΠ και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, σημαίνει να αυγατίσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, μεγαλοαγρότες, καπιταλιστές, μεγαλέμποροι, βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

Γι' αυτό τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνήσεις τους διατηρούν φορολογική ασυλία στα κέρδη τους και ταυτόχρονα τους μοιράζουν διαχρονικά παχυλές επιδοτήσεις. Να τους αφαιρέσουμε ΤΩΡΑ το δικαίωμα να επικαλούνται την ψήφο με την οργανωμένη αντίδρασή μας. Οι αγώνες για την απόκρουση της αντιλαϊκής επίθεσης είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά. Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας, πρέπει να συναντηθεί με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, όλων όσων πλήττονται από τα βάρβαρα μέτρα και πληρώνουν την κρίση για την οποία δεν ευθύνονται και δε δημιούργησαν. Με την κοινή δράση και πάλη μας, ανοίγουμε το δρόμο για:
 
  • Nα φύγουν από τη μέση οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου.
  • Να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά.
  • Nα μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.α.

Έτσι θα γίνει αφέντης ο λαός του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του». Δίνομε τώρα τον αγώνα επιβίωσης & προοπτικής και διεκδικούμε:

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ: Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ 2015-2020 της ΕΕ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα της, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ: Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45% Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο ως 40.000 ευρώ.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Να μην ισχύσουν η αύξηση στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, η κατάργηση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Πετρελαίου, η αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση - μηδενισμός του ΦΠΑ σε τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες. Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους. Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ: Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών. Να εξοφληθούν άμεσα όλα τα χρωστούμενα σε νέους αγρότες καθώς και σε δικαιούχους εξισωτικών αποζημιώσεων, επιστροφής φόρου καυσίμων, νιτρορύπανσης, βιολογικών καλλιεργειών. Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο στην Ρωσία κ.α. Το κράτος να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομήχανους, την παροχή από τις τράπεζες, άτοκων καλλιεργητικών δανείων σε νέους αγρότες, μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους. Ενίσχυση της κτηνοτροφίας και εξασφάλιση των αναγκαίων βοσκήσιμων εκτάσεων

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΣΥΝΤΑΞΗ: Καμιά αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια. Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Αμεση και γρήγορη αποζημίωση των ζημιών που έγιναν από ασθένειες, φυσικές καταστροφές και μέτρα για την αποκατάσταση του αγροτοκτηνοτροφικού κεφαλαίου. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς από όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ: Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ. Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ανοιχτά δάνεια αγροτών, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και «κούρεμα» 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες, που αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: Να καταργηθούν για τους μικρομεσαίους αγρότες τα χαράτσια του ΕΝΦΙΑ, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις αδειοδοτήσεις των γεωτρήσεων, τις σταυλικές εγκαταστάσεις, τις ηλεκτρονικές σημάνσεις των ζώων κ.ά. Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Αμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. - ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ 6:30μ.μ.
- ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ 10:00π.μ. ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΠΑΣΥ Θεσπρωτίας: Ο αγροτικός κόσμος δέχεται επιθεση ΠΑΣΥ Θεσπρωτίας: Ο αγροτικός κόσμος δέχεται επιθεση Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες