To ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ

To ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ
Το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση που εκδόθηκε την Πέμπτη 1η Οκτώβρη 2015 και διαβιβάστηκε στα σχολεία την Παρασκευή 2 Οκτώβρη, δηλαδή 21 ολόκληρες ημέρες μετά την επίσημη έναρξη των μαθημάτων καθόρησε την εξεταστέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων των Ημερησίων ΕΠΑΛ για το τρέχον σχολικό έτος, τη στιγμή που για τα Γενικά Λύκεια το έχει πράξει από τον Ιούνιο.
Όμως η ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση είναι οι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη που περιέχονται στην απόφαση αυτή.
Σε ό,τι αφορά στα μαθήματα του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας το μάθημα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας ΙΙ» μετονομάστηκε σε «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και η ύλη άλλαξε εντελώς. Αντί για τα κεφάλαια 7,8,9,10 θα διδάσκονται και θα εξετάζονται τα κεφάλαια 1,2,3,4,5 δηλαδή η ίδια ύλη που διδάσκεται και στα Γενικά Λύκεια!!! Ομοίως στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης άλλαξε και η ύλη αλλά και το σχολικό βιβλίο!!!
Να σημειώσουμε ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί των οικονομικών κλάδων των ΕΠΑΛ, όπου υπάρχουν λόγω των πολλών κενών πανελλαδικά, ξεκίνησαν κανονικά τα μαθήματα διδάσκοντας στα παιδιά με βάση τη γνωστή ύλη που εξεταζόταν μέχρι και το προηγούμενο σχολικό έτος. Στην Παραμυθιά που όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό των οικονομικών κλάδων ήταν στη θέση του, τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά και οι μαθητές μας διδάχθηκαν ικανό μέρος της εξεταστέας ύλης.
Τώρα ένα μήνα σχεδόν μετά το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους μαθητές να ξεχάσουν αυτά που διδάχθηκαν και να ξεκινήσουν από την αρχή!!! Είναι λυπηρό και συνάμα εξοργιστικό το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας αδιαφορεί για τις αγωνίες και τα άγχη των μαθητών μας. Αλλάζειει την ύλη, τη στιγμή που κάποιοι μαθητές έχουν προετοιμαστεί ακόμη και από τους καλοκαιρινές μήνες.
Από την άλλη το Υπουργείο Παιδείας με την αλλαγή της ύλης στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας έρχεται να πετάξει εκτός διδακτέας ύλης έννοιες όπως ΑΕΠ, πληθωρισμός, ανεργία, συνέπειες ανεργίας, οικονομικές διακυμάνσεις, κρίση και να βομβαρδίσει και πάλι τους μαθητές μας με την θεωρία του καταναλωτή και του παραγωγού, την χρησιμότητα και το κέρδος, την επιχειρηματικότητα και το άκρως αντεπιστημονικό επιχείρημα ότι το βασικό οικονομικό πρόβλημα είναι ότι οι ανάγκες μας είναι απεριόριστες ενώ τα μέσα ικανοποίησής τους περιορισμένα.
Έρχεται δηλαδή να στερήσει ένα ακόμη πεδίο διαλόγου για τα σύγχρονα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και να το αντικαταστήσει με την νεοκλασική οικονομική ανάλυση και με άπειρες άσκοπες μαθηματικές πράξεις.
Εδώ και τώρα τα Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να πάρει πίσω την απόφαση για τις αλλαγές στην ύλη των μαθημάτων των ΕΠΑΛ τουλάχιστον για το τρέχον σχολικό έτος.
To ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ To ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΑ ΕΠΑΛ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Οκτωβρίου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.