ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΦΙΛΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΦΙΛΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
http://www.universitypress.gr/wp-content/uploads/2015/11/filis.jpg
 
Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την απίστευτη δήλωση του Νίκου Φίλη ότι δεν έγινε γενοκτονία των Ποντίων και 45 βουλευτές της ΝΔ με επιστολή τους στον πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ζητούν την αποπομπή Φίλη από τη θέση του υπουργού Παιδείας.
Ανάμεσα σε αυτούς που υπογράφουν είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας, ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος και ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας.
Στην επιστολή τους οι 45 γαλάζιοι βουλευτές υποστηρίζουν πως ο Νίκος Φίλης κάνει τουρκική προπαγάνδα καθώς «αναμασά τις θέσεις Τούρκων κεμαλιστών και ως καλός Πρέσβης τους, τους προσφέρει καλές υπηρεσίες».
Μάλιστα τονίζουν πως «οι δηλώσεις του, που προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, ζητούμε αν τις ασπάζεστε και εσείς, να το δηλώσετε ευθαρσώς και ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό. Διαφορετικά απαιτούμε την απομάκρυνση του κου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας».
Παρά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Φίλη πως η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία, αλλά εθνοκάθαρση, η κυβέρνηση κάλυψε τον υπουργό Παιδείας. Κυβερνητικοί κύκλοι υποστηρίζουν πως «είναι εκπεφρασμένη η θέση του Κοινοβουλίου για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων, όπως και της κυβέρνησης. Παρ' όλα αυτά, ο καθένας έχει το δικαίωμα να διατυπώνει προσωπικές απόψεις επιστημονικού χαρακτήρα».
Μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι άφηναν αιχμές κατά της ΝΔ, λέγοντας πως κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν θόρυβο για λόγους εντυπώσεων και σε σχέση με τα εσωκομματικά τους.
ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΦΙΛΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΦΙΛΗ ΖΗΤΟΥΝ ΤΡΕΙΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες