ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj8b3Nkp1VkegrOs2QxVQdqdJp2WWQEIsF3eVrNiVb1mDln667Mj7WfpRz3zWXldekut7SU_VVXW515VOFCyt6FwbW0GKpxt0S-Uh2Z_17TzoCBSLjIIVybCvMGK2QdcHdt_y09WokizWg/s400/%CE%A4%CE%A1%CE%91%CE%9A%CE%A4%CE%95%CE%A1+%CE%97%CE%93%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%99%CE%A4%CE%A3%CE%91.jpg
 
Στις 12 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία. Δεν πάμε στο χωράφι, δεν παραδίδουμε γάλα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:00 το πρωί Πεζόδρομος Ηγ/τσας

ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 12 μμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ

Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς, πτηνοτρόφοι

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Με την φοροληστεία, τον ΕΝΦΙΑ, τους πλειστηριασμούς, την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στον ΟΓΑ, την αύξηση του ΦΠΑ στα εφόδια κλπ επιδιώκουν να μας βγάλουν από τη μέση ώστε γη, κοπάδια, πτηνοτροφεία να πάνε στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών, επιχειρηματιών.

Καμιά ανοχή στη συγκυβέρνηση που περηφανεύονται ότι μας έχει στο τσεπάκι τους επειδή ο λαός τους ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές. Καμία εμπιστοσύνη στην απάτη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ που δεν ψηφίζουν τα κυβερνητικά μέτρα επειδή δήθεν έχουν δικά τους, ενώ ψήφισαν το μνημόνιο που τα προαπαιτεί.


Δεν έχουν ισοδύναμα και διορθωτικά μέτρα ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ τα κόμματα που στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΚΑΠ.

Είναι απάτη για να μας βάλουν να τσακωνόμαστε για ψίχουλα μεταξύ μας, με τους μισθωτούς, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας μας.

Όλοι μαζί προωθούν την «ανάπτυξη» και μιλάνε για την πρωτογενή παραγωγή ως πυλώνα της. Θέλουν να γίνει η χώρα μας «ανταγωνιστική» στο πλαίσιο της ΕΕ της ΚΑΠ. Όλα αυτά σημαίνουν αντιλαϊκά για να αυγατίσουν τα κέρδη και τα πλούτη τους οι μεγαλοαγρότες καπιταλιστές, μεγαλέμποροι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

Για να έρθει αυτή η περίφημη «ανάπτυξη» προϋπόθεση είναι φύγουμε από τη μέση οι μικρομεσαίοι παραγωγοί. Ανάπτυξη άλλωστε έχει αυτά τα χρόνια η Δωδώνη αλλά αυτό δεν εκφράστηκε σε καλύτερες τιμές για το γάλα που πουλάμε, σε καλύτερα μεροκάματα για τους εργάτες. Το ίδιο συμβαίνει με τους πτηνοτρόφους σε Πίνδο και Νιτσιάκο, στους αμπελουργούς που η Ε.Ε. τους απαγορεύει στην ουσία να συμπληρώνουν το εισόδημά τους με την παραγωγή τσίπουρου.

Όλοι εμείς οι αγρότες που "ματώνουμε" από την κυβερνητική πολιτική, την ΕΕ, την ΚΑΠ και όσους τη στηρίζουν, χρειάζεται με την κοινή δράση και τον αγώνα μας να βάλουμε φρένο στην επίθεση και στην πορεία να συγκρουστούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική.

Οι αγώνες είναι μονόδρομος για τη μικρομεσαία αγροτιά. Για να έχει αποτέλεσμα, πρέπει να συναντηθεί με τους κοινωνικούς μας συμμάχους, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους και συνταξιούχους, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών. Απαντάμε στο "διαίρει και βασίλευε", που επιδιώκουν. Στην απεργία να βρεθούμε μαζί με τους εργάτες, τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία.


ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. Δεν πάμε στο χωράφι την ημέρα της απεργίας, δεν παραδίδουμε γάλα. Συμμετέχουμε στη συγκέντρωση με τρακτέρ και μηχανήματα.

Δυναμώνουμε την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων που προϋποθέτει την αναζωογόνηση και τη συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων, που θα συσπειρώνουν, θα ενημερώνουν, θα διεκδικούν, θα κινητοποιούν τους αγρότες για το σύνολο των προβλημάτων που τους αφορούν».

Παλεύουμε για:

· Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

· Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

· Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος, κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

· Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ, για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους.

· Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

· Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

· Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες, που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

Με την κοινή δράση και πάλη μας ανοίγουμε το δρόμο για να φύγουν από τη μέση οι καπιταλιστές ιδιοκτήτες γης, αγροτικών εκμεταλλεύσεων, βιομηχανίας, μεταφορών, εμπορίου, να γίνει η ιδιοκτησία τους ιδιοκτησία του λαού, να μπει στον ενιαίο σχεδιασμό αξιοποίησής της, για να ωφελείται η συνεταιρισμένη αγροτιά. Για να μην είναι ατομική έγνοια οι καταστροφές, η δουλειά στο χωράφι, στο μαντρί, η αγορά των εφοδίων κ.ά. Έτσι θα γίνει ο λαός αφέντης του πλούτου που παράγει με τον ιδρώτα και το αίμα του».

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 07, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.