Ανησυχία προκαλεί η πρόθεση του Δήμου Κερκυραίων για μεταφορά των απορριμάτων στην Ήπειρο

Ανησυχία προκαλεί η πρόθεση του Δήμου Κερκυραίων για μεταφορά των απορριμάτων στην Ήπειρο

 
 
“Οποιος καίγεται από τον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι” λέει ο σοφός λαός μας και η εφαρμογή στο άρθρο μας έχει σχέση με το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και την διαχρονική εκμετάλλευση από γειτονικούς και όχι μόνο Δήμους, όπου άλλοι από αυτούς προβλεπόμενα και άλλοι από παγίωση προσωρινών καταστάσεων μεταφέρουν τα απορρίμματα στο Καρβουνάρι και μάλιστα χωρίς κανένα ανταποδοτικό μέτρο και χωρίς να εκπληρώνουν τις οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στον ΦΟΔΣΑ.

Οπότε δικαιολογημένα προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό, η πρόθεση του Δήμου Κερκυραίων για μεταφορά των απορριμάτων του νησιού στην Ήπειρο, με το αρχικό αίτημα να κάνει λόγο για μεταφορά των απορριμάτων στον ΑΣΑ Ιωαννίνων, ωστόσο με βάση τα όσα έχουμε δει κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει πως θα υπάρχει κάποια περίεργη “στροφή” προς Καρβουνάρι.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζους και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, βρίσκονται ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την μεταφορά των απορριμάτων και μάλιστα επίκειται και συνάντηση των 2 τους, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει ακουστεί το Καρβουνάρι ως ενδεχόμενο.

Το θέμα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, ώστε μάλιστα έχει συνταχτεί και σχετικό πόρισμα ανάλυσης κόστους απο τους Κερκυραίους, το αποτέλεσμα του οποίου κρίνει οικονομικά ασύμφορη την μεταφορά των απορριμάτων στον ΑΣΑ Ιωαννίνων. Ωστόσο οι κάτοικοι της Κέρκυρας και πιο συγκεκριμένα του Τεμπλονίου και της Λευκίμμης, πιέζουν για επιτάχυνση των διαδικασιών καθώς είναι αυτοί που πλήττονται πιο πολύ στην Κέρκυρα από την ομολογουμένος δραματική κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τους.

Οι εξελίξεις είναι μπροστά μας...
Ανησυχία προκαλεί η πρόθεση του Δήμου Κερκυραίων για μεταφορά των απορριμάτων στην Ήπειρο Ανησυχία προκαλεί η πρόθεση του Δήμου Κερκυραίων για μεταφορά των απορριμάτων στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.