Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τους βοσκότοπους

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τους βοσκότοπους


Ένα σημαντικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος με τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών και την καταβολή των ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους, έγινε σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με την προεδρία του Υπουργού κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος και του Αντιπροέδρου αυτής κ. Χρήστου Μιχαλάκη.

Παράλληλα, σε σύσκεψη που προηγήθηκε στο ΥΠΑΑΤ, εξετάστηκαν τα ζητήματα που έχουν προκύψει στις καλλιέργειες αρκετών περιοχών της χώρας από τον υπερπληθυσμό των αγριόχοιρων και κατατέθηκαν προτάσεις για την αντιμετώπισή τους.

Ειδικότερα:

Στη σύσκεψη για τους βοσκότοπους, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Ιωάννης Καργιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ. Νίκος Στουπής και υπηρεσιακοί παράγοντες, έγινε εκτίμηση της σημερινής κατάστασης και της προόδου των διαδικασιών που είχαν συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο μεταξύ του Υπουργείου και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος. 
Από πλευράς ΟΠΕΚΕΠΕ παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι έχουν προωθηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων. 
Προϋπόθεση για να προχωρήσει η εκταμίευση των χρημάτων, είναι η παροχή έγγραφης διαβεβαίωσης εκ μέρους των Περιφερειαρχών της χώρας για την χωρική κατανομή των επιλέξιμων εκτάσεων βοσκοτόπων. 
Ήδη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου υπέγραψε και παρέδωσε τη βεβαίωση και μετά τη χορήγησή της από τους άλλους Περιφερειάρχες θα γίνει η καταβολή των ενισχύσεων στους δικαιούχους, που σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και του ΟΠΕΚΕΠΕ εκτιμάται για τις αρχές Δεκεμβρίου. 
Ειδικά μάλιστα για την Ήπειρο, έχουν ελεγχθεί οι εκτάσεις από τις αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες και δεν φαίνεται να υπάρχει κανενός είδους άλλο εμπόδιο. 
Για το αντικείμενο και τα αποτελέσματα της σύσκεψης ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της ΕΝΠΕ και τους άλλους Περιφερειάρχες.

Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τους βοσκότοπους Σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ηπείρου για τους βοσκότοπους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 12, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.