Συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας

Συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα, σύσκεψη για τα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί με τις χερσαίες ζώνες, την λειτουργία των Οργανισμών Λιμένων ως κράτος εν κράτει, καθώς και για τις απαιτούμενες αλλαγές, προκειμένου τα λιμάνια να αναπτύσσονται και να λειτουργούν, λαμβάνοντας υπόψη και την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, αλλά και την σύνδεση με την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης, η Δήμαρχος Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς Δημήτρης, ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Βασίλειος Πιστικίδης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Αντιδήμαρχος Ελευσίνας κ. Αθανάσιος Μαυρογιάννης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Δημαρέλος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων κα. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας έθεσε στους συμμετέχοντες τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις «ορφανές» ζώνες στον Δήμο Ηγουμενίτσας, και στα οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει λύση, στις μη θεσμοθετημένες σχέσεις του Δήμου με τον Ο.Λ.ΗΓ., καθώς και στην αποσπασματική αναπτυξιακή λογική που ακολουθείται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της ευρύτερης περιοχής.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία όλων να συντονίσουν από κοινού τις επόμενες ενέργειες και να λάβουν διάφορες πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση των αιτημάτων. Για την καλύτερη οργάνωση και τον συντονισμό ορίστηκε η επιτροπή συντονισμού, στην οποία μετέχουν, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, η Δήμαρχος Καβάλας κα. Δήμητρα Τσανάκα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νικολούζος, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Λουκάς Δημήτρης, και ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος μετά τη σύσκεψη προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Έλαβα την πρωτοβουλία, να καλέσω τις Δημοτικές Αρχές των Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων, προκειμένου να βρούμε κοινό τόπο και να δημιουργήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο, διεκδικώντας την επίλυση θεμάτων που αφορούν τις χερσαίες ζώνες, την εκπροσώπηση των Δήμων στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών Λιμένων, καθώς και την παροχή ανταποδοτικών.

Στην πρώτη μας συνάντηση έγινε, μπορώ να πω, ένας δημιουργικός διάλογος με ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών και τέθηκαν οι προβληματισμοί όλων μας για την παρούσα νοσηρή κατάσταση. Στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, θα τεθεί το πλαίσιο διεκδικήσεων προς την Κυβέρνηση, προκειμένου στοχευμένα και συλλογικά να διεκδικήσουμε τα όσα ανήκουν στους Δημότες μας.»

Συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Συνάντηση Δήμων που έχουν στην επικράτειά τους Οργανισμούς Λιμένων, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 02, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.