Κάτω τα ξερά σας από το Φιλιάτι…

Κάτω τα ξερά σας από το Φιλιάτι…


Αγαπητοί συντοπίτες, δε χωράει καμία αμφιβολία πως το Φιλιάτι πάει από το κακό στο χειρότερο, οδηγείται νομοτελειακά στην οριστική ερήμωση και εγκατάλειψη όπως σχεδόν και όλα τα χωριά του.

Σαν να μην έφταναν τα χρονίζοντα καυτά προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της πρώην Επαρχίας Φιλιατών, όπως η ανεργία και το χαμηλό επίπεδο τεχνικών και κοινωνικών υποδομών που συνεχώς διογκώνονται. Διάβασα στον ιστότοπο των Νέων των Φιλιατών ότι οδηγούν σε κλείσιμο (με τις ευλογίες του κυβερνητικού Βουλευτή) και το κατάστημα των ΕΛΤΑ, που είναι η τελευταία υπηρεσία που έχει απομένει στην άλλοτε σφύζουσα από ζωή κωμόπολη.

Οι ελάχιστες φωνές αγωνίας-διαμαρτυρίας, που υπάρχουν στην πρώην Επαρχία Φιλιατών, είναι μεν μία μικρή όαση μέσα στην έρημο, αλλά δεν αρκούν.

Πρέπει να δημιουργηθεί ένα αρραγές μέτωπο με επικεφαλής το Δήμο και τη συνεργασία όλων φορέων του τόπου μας, για να υπάρξει οργανωμένη αντίδραση. Πρέπει να ασκήσουμε όλοι μαζί αφόρητη πίεση προς τους κυβερνόντες, για να αποτρέψουμε τον αφανισμό του δύσμοιρου Φιλιατιού από το χάρτη.

Αγαπητοί συντοπίτες, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι είναι ανάγκη επιβεβλημένη να αφυπνιστούμε, να ενώσουμε τις φωνές μας και να βροντοφωνάξουμε όλοι ότι δεν πάει άλλο! Κάτω τα ξερά σας από το Φιλιάτι!

Αν δεν αντισταθούμε τώρα δυναμικά – συλλογικά, θα είμαστε και εμείς συνυπεύθυνοι για την οριστική εγκατάλειψη και ερήμωση της κωμόπολης των Φιλιατών και των χωριών της.
 
Του Πέτρου Μίντζα  - ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ
Κάτω τα ξερά σας από το Φιλιάτι… Κάτω τα ξερά σας από το Φιλιάτι… Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.