Εγκαταλειμμένο στη τύχη του, το κτήριο του ΚΕΓΕ Γραικοχωρίου

Εγκαταλειμμένο στη τύχη του, το κτήριο του ΚΕΓΕ Γραικοχωρίου



Εγκαταλειμμένο παραμένει εδώ και μία δεκαετία, το κτήριο του ΚΕΓΕ Γραικοχωρίου.
Το κτήριο, το οποίο ανήκει στο Υπουργείο Γεωργίας σαπίζει κυριολεκτικά, χωρίς κανείς να ενδιαφέρετε για την συντήρησή του.

Μάλιστα μέρος της σκεπής του κτηρίου έχει καταρρεύσει, με τα νερά της βροχής να διαβρώνουν και το εσωτερικού του. 
 

Την ίδια ώρα, λίγα μέτρα μακρυά, ο Δήμος Ηγουμενίτσας νοικιάζει κτήριο ιδιώτη για τη στέγαση του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου, με μηνιαίο κόστος 381,10 €, δηλαδή 4.573,20€ τον χρόνο.

Αν υπολογίσουμε πως αυτό συμβαίνει τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, τα 45.000€ που έχουν δαπανηθεί για τα ενοίκια του 2ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Γραικοχωρίου, είναι υπέρ αρκετά για να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει το κτήριο του ΚΕΓΕ, ως Νηπιαγωγείο.

Τον Απρίλιο του 2012, είχε γίνει μία προσπάθεια από τον τότε Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Κάτσινο, ο οποίος είχε συζητήσει το θέμα της παραχώρησης του ΚΕΓΕ Γραικοχωρίου, με τον τότε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη, στο πλαίσιο συνάντησής τους στο Υπουργείο.

Από τότε όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει γίνει καμία νέα προσπάθεια, ώστε και το κτήριο του ΚΕΓΕ να μην καταρρεύσει αλλά και οι δημότες να γλιτώνουν 4.500€ ετησίως.

Ελπίζουμε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία και με τον κυβερνητικό Βουλευτή κ. Κάτση, να έρθουν σε επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων του Γραικοχωρίου για την παραχώρηση του κτηρίου.
Εγκαταλειμμένο στη τύχη του, το κτήριο του ΚΕΓΕ Γραικοχωρίου Εγκαταλειμμένο στη τύχη του, το κτήριο του ΚΕΓΕ Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.