Καχριμάνης: Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων

Καχριμάνης: Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων


Η καθυστέρηση που σημειώνεται για την προώθηση του Νομοσχεδίου για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών, θέτει σε κίνδυνο τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων όλης της Ελλάδος, τόνισε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. 
Όπως ανέφερε η 23η Οκτωβρίου που είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία υπογραφής του Νομοσχεδίου πέρασε άπρακτη, αποδίδοντας την "εμπλοκή" που υπάρχει στις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Γνωστοποίησε μάλιστα, ότι απηύθυνε έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να παρέμβει προς τα συναρμόδια υπουργεία, ενώ ως λύση για την αντιμετώπιση των δυσλειτουργιών πρότεινε την ανάθεση της αρμοδιότητας των δασών και των δασικών εκτάσεων στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης, ανέφερε ότι παρέδωσε τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα στον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Τσιρώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στα Γιάννενα, ο οποίος δεν έδειξε να διαφωνεί.

"Το κακό είναι όμως- συνέχισε ο Περιφερειάρχης- ότι δεν υπογράφηκε το νομοσχέδιο για τα βοσκοτόπια και ούτε έχει περάσει από τη Βουλή. Δυστυχώς άλλος τρόπος δεν υπάρχει και για μένα πρέπει τα δάση και οι δασικές εκτάσεις να διοικούνται από ένα υπουργείο και αυτό θεωρώ ότι είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Έτσι θα σταματήσουμε να περιμένουμε την έκδοση ΚΥΑ από δύο Υπουργεία. Πολλές φορές δεν είναι μόνο οι Υπουργοί που πρέπει να παίξουν το ρόλο, αλλά και οι Υπηρεσίες που δυστυχώς έχουν φέρει την κατάσταση στο απροχώρητο".

Συνεχίζοντας πρόσθεσε και τα εξής:

"Αν μέχρι τέλος Νοεμβρίου δεν έχουν τελειώσει τα θέματα βοσκοτόπων, να μη περιμένει κανένας αγρότης, κανένας που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα να ξαναπάρει ένα ευρώ. Οι Ευρωπαίοι είναι αγανακτισμένοι και τα πρόστιμα που θα επιβληθούν θα είναι τέτοια και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να λειτουργήσει το ελληνικό κράτος. Πήραν παρατάσεις, ξαναπήραν παρατάσεις υποσχόμενοι ότι το πρόγραμμα θα είναι συμβατό με ο, τι λένε οι Ευρωπαίοι, όπως έκαναν η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία. Εμείς εδώ από ιδεοληψίες και από ανθρώπους που δεν ξέρουν τι τους γίνεται έχουμε φτάσει τα αυτονόητα να τα θεωρούμε δύσκολα. Εμείς ως Περιφερειάρχες θα διαχωρίσουμε τη θέση μας. Έκανα την τελευταία έκκληση προς τον Πρωθυπουργό να δει ότι το θέμα είναι εθνικό και να δώσει λύση, βάζοντας τον κάθε υπουργό και το κάθε υπουργείο στη θέση του. Δεν μπορεί να παίζεται η τύχη της πατρίδας μας από ανθρώπους οι οποίοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται".
Καχριμάνης: Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων Καχριμάνης: Έκκληση για τη λύση του ζητήματος των βοσκοτόπων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.