Οι δηλώσεις Φίλη ανοίγουν την όρεξη των Αλβανών εθνικιστών για τους "Τσάμηδες"

Οι δηλώσεις Φίλη ανοίγουν την όρεξη των Αλβανών εθνικιστών για τους "Τσάμηδες"

Οι Αλβανοί μόλις άκουσαν τις δηλώσεις Φίλη τους... “άνοιξε η όρεξη” και ζητούν αναγνώριση σε μια γενοκτονία που απλώς δεν υφίσταται! 
Τα άτομα που έχουν τη συγκεκριμένη απαίτηση προέρχονται από επικίνδυνους εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας, οι οποίοι προσπαθούν με ύπουλους τρόπους να εγείρουν θέμα «γενοκτονίας» τσάμηδων.

Τα αλβανικά ΜΜΕ μεταδίδουν τα εξής:

Τον Σεπτέμβριο επόμενου έτους θα γίνει το πρώτο Διεθνή Συνέδριο Τσάμηδων με στόχο να δημιουργηθούν εκεί τέσσερεις φάκελοι για την επίλυση του «Τσάμικου Ζητήματος». Στις 28 Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο, ο Δημοκρατικός Αλβανικός Σύλλογος Den-Haag, στην Ολλανδία θα οργανώσει, ειρηνική διαμαρτυρία για την αναγνώριση της γενοκτονίας του αλβανικού πληθυσμού της Τσαμουριάς.

Ο Γενικό Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου της Τσαμουριάς ο Λισέν Μπασκούρτη, δήλωσε πως ο στόχος αυτών των φακέλων είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας του τσάμικου λαού, τα διεθνή στοιχεία εναντίων του τσάμικου πληθυσμού που εφαρμόσθηκαν από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις, από το έτος 1913 έως το 1945, ο επαναπατρισμός του δια της βίας εκτοπισμένου πληθυσμού, όπως και η επιστροφή των περιουσιών.

Όπως καταλαβαίνουμε, η υπόθεση Φίλη είχε συνέπειες που ούτε που μπορούσαμε να φανταστούμε... Ας ελπίσουμε ότι η κυβέρνηση θα δείξει την απαραίτητη σοβαρότητα και θα κλείσει την υπόθεση πριν αυτή αρχίσει και δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που ήδη έχουμε σαν λαός...
Οι δηλώσεις Φίλη ανοίγουν την όρεξη των Αλβανών εθνικιστών για τους "Τσάμηδες" Οι δηλώσεις Φίλη ανοίγουν την όρεξη των Αλβανών εθνικιστών για τους "Τσάμηδες" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.